MC-OPPGJØR: Skyting mellom to rivaliserende MC-gjenger oppsto på en parkeringsplass utenfor en restaurant i byen Waco i Texas. Foto: NTB Scanpix
MC-OPPGJØR: Skyting mellom to rivaliserende MC-gjenger oppsto på en parkeringsplass utenfor en restaurant i byen Waco i Texas. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ni drept i MC-oppgjør i Texas

Frykter flere oppgjør andre steder i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni personer skal være drept og minst 18 skadd i en skyting mellom rivaliserende MC-gjenger i byen Waco i Texas. Så mange som fem MC-gjenger skal ha deltatt i skytingen.

Det melder lokalavisen Waco Tribune Herald.

Skytingen skal ha foregått på en parkeringsplass utenfor restauranten Twin Peaks, som ligger i kjøpesenteret Central Texas Marketplace, rundt lunsjtider lokal tid.

Alle de drepte skal være medlemmer MC-gjenger. Politiet ønsker imidlertid ikke å navngi hvilke gjenger som skal ha tatt del i skytingen.

Politiet i Waco advarte lenge inngbyggerne i Waco om å ikke oppsøke kjøpesenteret eller området rundt fordi situasjonen var uavklart i mange timer etter de første skuddene ble løsnet.

Begynte innendørs Ifølge politiinspektør Patrick Swanton i Waco-politiet skal oppgjøret ha begynt som en krangel på toalettet inne i restauranten, og skal så ha forflyttet seg inn til restauranten før den endte utendørs på parkeringsplassen.

Da MC-gjengene var ute av restauranten, trakk de flere typer våpen, blant annet pistoler, kniver og balltrær, ifølge KCEN.

TV-stasjonen KCEN skriver på sine nettsider at Waco-politiet skal ha vært tilstede i restauranten for å overvåke et møte mellom de rivaliserende MC-gjengene. Det bekrefter også politiet overfor CNN.

- Det var minst tre rivaliserende gjenger her i formiddag av en eller annen grunn. Vi hadde politibetjenter tilstede. Vi forventet problemer, sa Swanton til CNN om lag 15.00 lokal tid.

Politiet grep inn Da skytingen mellom MC-gjengene begynte, var det minst tolv politibetjenter og en innsatsstyrke fra politiet i nærheten. De grep ifølge Swanton raskt inn i situasjonen og skal ifølge politiinspektøren selv ha løsnet skudd mot gjengmedlemmene etter at gjengmedlemmene avfyrte skudd mot politiet.

- Mange uskyldige mennesker kunne ha blitt skadet i dag. Dette er veldig farlige, fiendtlige kriminelle gjengmedlemmer, sier Swanton til Waco Tribune Herald.

Et stort antall personer er anholdt av politiet etter skytingen.

Av flere vitner, samt politiet selv, beskrives åstedet for skytingen som en krigssone. På bilder fra parkeringsplassen kan man se flere lik ligge på bakken.

- Det er det voldeligste åstedet jeg har sett på 34 år i politiet. Det er blod over alt, sier politiinspektøren Swanton.

Fremdeles er deler av Waco sentrum avsperret som følge av skytingen, og det foregår krimtekniske undersøkelser på åstedet.

Frykter andre oppgjør Waco-politiet frykter at flere oppgjør mellom MC-gjenger kommer til å oppstå andre steder i byen i løpet av kvelden, ifølge Waco Tribune Herald.

Lokalavisa skriver at myndighetene i byen rapporterer om at et stort antall MC-gjengmedlemmer fra andre steder i staten Texas nå er på vei til Waco.

Politiet har som følge av disse rapportene blant annet økt sitt synlige nærvær i sentrale deler av Waco, og tar ifølge avisa også andre forbehold, uten å ville utdype mer.

Dagbladet kommer tilbake med mer