Ni drept i skytedrama i kirke

Minst ni mennesker ble drept, da en svartkledd mann natt til torsdag norsk tid skjøt mot menigheten i en kirke i Fort Worth i den amerikanske delstaten Texas. Mannen ble selv skutt og såret av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapene skjedde under en ungdomsgudsjenste i baptistkirken i Wedgwood-distriktet i Forth Worh onsdag kveld lokal tid. Kort tid senere var det funnet ni døde, mens seks andre ble brakt til sykehus med skuddsår.

Etterforskere fant en håndgranat på kirkens område, og begynte straks å lete etter eventuelle andre våpen eller eksplosiver, sa en polititalsmann. Han kunne ikke bekrefte meldinger om at mannen som skjøt hadde tatt sitt eget liv, eller si noe om hva som var mannens motiv for skytingen.

Ungommer

Mer enn 100 ungdommer var til stede under den kombinerte gudstjenesten og konserten, da mannen kom inn i kirken i Wedgwood. Øyenvitner har fortalt at han var kledd helt i svart, hadde skjegg og røykte på en sigarett da han plutselig dukket opp i forsamlingslokalet.

Han spaserte rolig inn gjennom inngangsdøren og åpnet uten forvarsel ild mot menigheten.

-Hold dere i ro, skal han ha sagt til ungdommer som forsøkte å flykte. Mens han skjøt, skal han ha skreket forbannelser og trusler rettet mot det baptistiske kirkesamfunnet.

Kort tid senere kom politiet til stedet og skjøt ned mannen, som fortsatt skal ha vært i live da han ble ført bort fra åstedet. De sårede medlemmene av menigheten ble fraktet med ambulansehelikoptre til sykehus i nærheten.

Øyenvitne

Laura Watson, som var øyenvitne til episoden, sa kort tid etter til fjernsynsselskapet CNN at hun først trodde en bombe hadde gått av inne i kirken.

-Han skrek: «Det er bare noe tull, det dere tror på», fortalte Watson.

Mange av ungdommene som var i kirken, skal ha reddet livet ved å kaste seg ned under de solide trebenkene, mens orkesteret som spilte søkte ly bak forsterkerne sine.

-Mannen så helt normal ut, han opptrådte rolig og røykte på en sigarett, fortalte 17-åringen Christy Martin.

(NTB)