Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyskland:

Ni drept i skytedrama

13 personer ble onsdag kveld skutt i den vesttyske byen Hanau.

SKYTING: En mann skal ha skutt flere mennesker på et utested i Tyskland. Video: Twitter Vis mer

SISTE: Politiet i Südost-Hessen – Offenbach melder torsdag morgen at en angivelig gjerningsmann er funnet død etter nattens jakt på en eller flere gjerningspersoner i kjølvannet av skytingen onsdag kveld, og at de ikke har noe som tyder på at det var mer enn én person bak volden.

Av de 13 som ble skutt i to skuddløsninger onsdag, er ni bekreftet døde og fire alvorlig såret.

- Den angivelige gjerningsmannen ble funnet livløs på sin hjemmeadresse i Hanau, skriver politiet.

Spesialstyrkene fant også en annen død person på privatadressen. Dermed er det totale antall døde oppe i elleve.

Vet lite om motiv

Etterforskningen pågår fremdeles. Ifølge politiet i Südost-Hessen – Offenbach ble det avfyrt skudd i Hanau onsdag kveld rundt klokka 22.

Ifølge avisa Bild ble det først skutt mot baren «Midnight», en såkalt hookah-bar der det røykes vannpipe, der tre personer skal ha mistet livet. Ifølge nyhetssiden op-online.de skal vitner skal ha hørt åtte–ni skudd bli avfyrt ved den første skytingen.

Et mørkt kjøretøy ble ifølge politiet sett kjørende derfra. Gjerningspersonen skal ha tatt seg videre til bydelen Kesselstadt og ha skutt mot en annen hookah-bar i Kurt-Schumacher-Platz-området. Fem personer ble drept der.

En av de sårede personene døde i løpet av natten.

Ifølge avisa er detaljene rundt skytingen uklare, og politiet bekreftet i en pressemelding klokka 0.18 at de brukte store mannskaper på å søke etter ukjente gjerningspersoner.

Første meldinger

I en pressemelding tidligere på kvelden informerte politiet at det ble løsnet skudd på to forskjellige steder i Hanau, ifølge de første meldingene til nødetatene. Dette skjedde rundt klokka 22 lokal tid.

- Minst en person ble alvorlig skadd i Heumarkt-området - et mørkt kjøretøy kjørte derfra. Et annet åsted ble rapportert i Kurt-Schumacher-Platz-området, skrev politiet.

Politiet har så langt ingen pålitelig informasjon om bakgrunnen for angrepene.

SKYTING: Flere personer skal være skutt og drept i byen Hanau i Tyskland. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
SKYTING: Flere personer skal være skutt og drept i byen Hanau i Tyskland. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Store politistyrker og en rekke ambulanser er på plass på stedet. Åstedene er sperret av, og det jobbes med å sikre bevis, melder Frankfurter Allgemeine.

Hanau ligger omtrent 20 kilometer øst for Frankfurt am Main og har omkring 100 000 innbyggere.

Ifølge nyhetssiden op-online.de skal den første skytingen ha funnet sted i sentrum av Hanau, der flere personer er drept, og vitner skal ha hørt åtte–ni skudd bli avfyrt. Deretter skal gjerningspersonene ha tatt seg videre til bydelen Kesselstadt og løsnet flere skudd.

Ifølge Bild har skytingen skjedd i forbindelse med såkalte shisha-barer - steder der folk røyker vannpipe.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart