Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni drept i Tyrkia etter skuddveksling mellom IS og politiet

I sentrum av Diyarbakir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diyarbakir (NTB-Reuters-AFP): Situasjonen i Tyrkia er svært spent, seks dager før tyrkerne igjen går til urnene.

To politifolk og sju mistenkte IS-krigere er drept i en skuddveksling i sentrum av byen Diyarbakir sørøst i Tyrkia, ifølge sikkerhetskilder.

Jihadistene åpnet ild da politiet gikk til aksjon mot en rekke hus med mistanke om at de skjulte jihadister i bydelen Kayapinar, opplyser kildene i det tyrkiske sikkerhetsvesenet. De voldsomme kampene varte i minst to timer, rapporterer journalister på stedet.

Byen Diyarbakir ligger nær grensa til Syria og er hovedsakelig befolket av kurdere. Det er første gang ekstremistgruppen IS har vært involvert i kamper mot tyrkiske sikkerhetsstyrker på tyrkisk jord.

I juli utførte tyrkiske militærfly de første luftangrepene mot IS-mål i nabolandet Syria, samtidig som en massiv luftkrig ble iverksatt mot kurdiske PKK-opprørere.

Tre pågrepet De to politibetjentene ble drept da minefeller som var plantet rundt ett av husene, eksploderte, rapporterer nyhetsbyrået Anatolia. Ytterligere fire politifolk ble såret. Tre mistenkte er pågrepet.

Tyrkiske myndigheter har utpekt IS, som kontrollerer store områder i Syria og Irak, til hovedmistenkt bak selvmordsangrepet i hovedstaden Ankara 10. oktober. Minst 102 mennesker ble drept i angrepet mot en prokurdisk fredsmarsj. President Recep Tayyip Erdogan påsto forrige uke at ikke bare IS, men også PKK, den syriske kurdermilitsen YPG og det syriske hemmelige politiet, samarbeidet om angrepet i Ankara.

Jakter celle De siste ukene har politiet pågrepet et stort antall mistenkte jihadister, fire av dem er anklaget for tilknytning til blodbadet i Ankara.

I helgen pågikk en massiv politijakt på en angivelig IS-celle som ifølge myndighetene planlegger å utføre andre terrorangrep, melder tyrkiske medier. Anatolia rapporterer at de fire mistenkte, deriblant en tysk kvinne, skal ha planlagt å «kapre et fly eller et fartøy eller utføre selvmordsangrep på et befolket sted».

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!