Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni fylkeslag vil vrake Borten Moe

Men tunge Sp-bastioner kan likevel redde ham.

VIL VRAKE BORTEN MOE: Om Ola Borten Moe fortsetter som nestleder i Senterpartiet, er helt i det blå. Ni fylkeslag vil vrake ham, men tunge Sp-bastioner kan likevel redde ham.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL VRAKE BORTEN MOE: Om Ola Borten Moe fortsetter som nestleder i Senterpartiet, er helt i det blå. Ni fylkeslag vil vrake ham, men tunge Sp-bastioner kan likevel redde ham. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om Ola Borten Moe fortsetter som nestleder i Senterpartiet, er helt i det blå. Ni fylkeslag vil vrake ham, men tunge Sp-bastioner kan likevel redde ham.

Det kommer tydelige signaler fra fylkeslagene i Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus, Telemark, Finnmark, Hordaland og Sogn og Fjordane om at Borten Moe bør ut av partiledelsen. Disse ni fylkespartiene har til sammen 120 av 307 utsendinger til landsmøtet på Lillestrøm i april, skriver Aftenposten.

Likevel behøver ikke denne mistilliten bety at løpet er kjørt for den omstridte nestlederen.

Får han støtte fra de to trøndelagsfylkene, samt Troms, Hedmark, Oppland, Rogaland, Møre og Romsdal og Nordland - flere av dem tunge Sp-bastioner - vil han ha støtte fra 136 utsendinger.

Ifølge avisen er vurderingen av nestlederkandidater ennå ikke avgjort i disse fylkeslagene. Noen av fylkeslagene kan bli delt, og enkeltpersoner i fylker som helst ser at han trekker seg, kan også komme til å stemme for ham, skriver avisen.

Største nederlag Ola Borten Moe har slett ikke gitt opp kampen om å fortsette som nestleder, men det som er sikkert, er at han ikke kan fortsette som nestleder uten tillit.

- Jeg vil ikke kunne fortsette som nestleder uten tillit og uten at partiet vil ha meg. Jeg har registrert en god del uttalelser om min person. Det må jeg ta til etterretning, men det ville være fint om man nå kunne begynne å være for folk og ikke imot dem, sier Borten Moe til Aftenposten.

Borten Moe har fått mye kjeft i sin tid som nestleder. Han sier han stiller til valg såfremt partiet ønsker ham, og forholder seg til den prosessen som pågår internt i partiet.

Torsdag sa han i et intervju med TV 2 at han erkjenner at han ikke har lyktes fullt ut med å gjøre en god jobb for partiet i tospann med Trygve Slagsvold Vedum under leder Liv Signe Navarsete.

- Det er alvorlig, og det er mitt største nederlag som en av lederne i Senterpartiet, sa Borten Moe.

Naturlig med uenighet Borten Moe mener at til tross for at han ikke har lyktes så langt som nestleder, så har han likevel mye å bidra med på toppen av Senterpartiet. Han mener han kan «tilføre energi, mine perspektiver» og «ta Senterpartiet videre».

- Det at det er ulike synspunkter om folk, velger ikke jeg å tolke som et problem. Tvert imot er det naturlig. Det er ikke bare slik uenighet i Sp. Det er det over alt, sier han til Aftenposten.

Men den omstridte nestlederen - som de argeste motstanderne mener ikke bare var en del av problemet, men langt på vei var problemet - vil ikke diskutere hvem som hadde hovedansvaret for de elendige samarbeidsforholdene i partiledelsen.

- Jeg må finne meg i at det føres en offentlig diskusjon om min person, innad i Senterpartiet er det konkurranse om sentrale verv og ulike oppfatninger om hvem som bør ha dem, sier Borten Moe til Adressa.

(NTB)

Hele Norges coronakart