Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni gauper skutt førstejaktdag

Hele ni gauper ble skutt under jaktas aller første døgn, natt til i går. Aller skapest gjorde gaupejegerne i Hedmark det. Fire dyr ble skutt i løpet av få timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 1000-tall jegere var i sving da gaupejakta ble satt i gang søndag. Enda flere ventes å delta når sporsnøen nå legger seg i Øst-Agder, Telemark og i deler av Buskerud. Det er aldri tidligere skutt så mange gauper på første dag. Så er kvota også rekordstor; den endte til slutt på 153 dyr.

Kjente rovdyr-trakter

I Hedmark, som har en stor bestand, men en relativt beskjeden kvote på 16 dyr, ble det skutt fire velvoksne gauper søndag. Åstedene var Engerdal, Trysil, Rendalen og Storelvdal; alle velkjente rovdyrområder. Jaktkilde her er rovviltkonsulent Erling Maartmann.

I Buskerud ble det skutt ei hanngaupe på vel 20 kg på Nes i Hallingdal. Kvota er totalt på åtte dyr.

I Nord-Trøndelag opplyser rovviltforvalter Kjartan Knutsen at tre gauper måtte bøte med livet under jaktstarten, henholdsvis i Verran, Røyrvik og Stjørdal. I dette fylket er kvota aller størst, 32 dyr.

Lå på reinsdyr

I tillegg ble ei gaupe skutt i Balsfjord i Troms i løpet av det første jaktdøgnet, opplyser fylkesmannens miljøvernavdeling. Gaupa lå på et reinskadaver da jegeren fikk den på kornet. Reinsdyret hadde den selv tatt livet av. Det var reineieren selv som skjøt dyret, får Dagbladet opplyst av rovviltkonsulent Morten Kjørstad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!