Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni irakere drept i dag

Blodig helg i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volden i Irak fortsetter. Søndag ble minst ni mennesker drept og 21 skadet i flere ulike terroraksjoner.

Flere angrep

Terroraksjonene fant sted tidlig søndag morgen lokal tid. I den østlige delen av Bagdad omkom fem politimenn da opprørere hoppet ut av en varebil og startet å skyte mot politimennene som voktet en kontrollpost.

Opprørerne fikk også støtte fra flere andre som kom til området like etter og skjøt mot og avfyrte granater mot politimennene. En person ble skadet i dette angrepet.

Senere i dag eksploderte en bilbombe et annet sted i Bagdad. Her ble minst fire sivile irakere drept og 12 skadd. Få detaljer er ennå kjent rundt denne hendelsen.


74 drept på tre dager
Flere mindre eksplosjoner og skyteepisoder fant også sted i Bagdad og andre byer i Irak søndag. I byen Hillah ble minst fire sivile skadd da en bombe eksploderte.

Siden den nye irakiske regjeringen ble godkjent forrige uke har landet opplevd en voldsom voldsbølge fra opprørere som ønsker å svekke den nye irakiske regjeringen og skape ustabilitet i landet.

Bare siden fredag har minst 74 irakere blitt drept i en mengde terroraksjoner.

(ANB-AP)

BLODIG SØNDAG: Fire drept i selvmordsangrep mot en amerikansk kontrollpost og fem politimenn skutt ved en annen kontrollpost.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!