Ni jegere drept av veibombe i Thailand

Kamp om gummi og selvstyre har krevd over 4 000 dødsofre på sju år.

 UTLØST AV MOBILTELEFON:   Veibomben i dag i den urolige Yala-provinsen sør i Thailand ødela pick up-bilen og tok livet av ni jegere. I tillegg ble to menn skadd i det blodigste attentatet i området på halvannet år. FOTO: SURAPAN BOONTHANOM, REUTERS/SCANPIX.
UTLØST AV MOBILTELEFON: Veibomben i dag i den urolige Yala-provinsen sør i Thailand ødela pick up-bilen og tok livet av ni jegere. I tillegg ble to menn skadd i det blodigste attentatet i området på halvannet år. FOTO: SURAPAN BOONTHANOM, REUTERS/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni thailandske buddhister ble drept av en veibombe i Thailands sørlige Yala-provins i dag i det urolige grenseområdet mot Malaysia.

Dette er den alvorligste voldsepisoden i området siden 11 mennesker ble skutt og drept under bønn i en moske i juni 2009.

Bombeeksplosjonen skjedde et godt stykke unna de mest besøkte turist-områdene i de to landene.

På villsvinjakt Ifølge nyhetsbyrået Reuters var de ni sivile thailenderne på villsvinjakt da en bombe ble detornert mens de passerte i en pick up-bil. To andre jegere ble skadd av bomben, og bilder viser døde villsvin og hunder rundt den maltrakterte bilen.

Ifølge lokalt politi ble bomben utløst av en mobiltelefon, og ikke fordi bilen selv utløste sprenglegemet.

Vanligvis er det politiet og militære - ikke sivile - som er mål for slike aksjoner.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bomben, men politiet tror det er militante opprørere av malaysk opprinnelse som står bak.

Siden denne regionen med de tre provinsene Yala, Pattani og Narathiwat ble innlemmet i buddhistiske Thailand for om lag 100 år siden, har det periodevis vært blodig uro i området.

Over 4 000 siden 2004 Siden 2004 har over 4 300 mennesker mistet livet i regionen, der 80 prosent av befolkningen er muslimer og mange har sin etniske bakgrunn på den andre siden av grensen mot nabolandet Malaysia.

Forrige onsdag ble fire thailandske soldater drept av lokale opprørere som angrep med granater og automatvåpen i Narathiwat-provinsen.

I tillegg til krav om selvstyre, står kampen i det urolige området om svært lønnsom produksjon av rågummi.