Ni katolske kirker påtent i Nord-Irland

Ni katolske kirkebygninger i Nord-Irland ble påtent natt til i dag. Politiet tror ildspåsettelsene har sammenheng med konflikten i forbindelse med den protestantiske Oransje-ordenens marsj søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre av kirkene fikk omfattende skader, opplyste politiet, som er sikre på at en organisert gjeng står bak brannene, og at de var nøye planlagt. Brannstifterne kan ha brukt bensinbomber. I ettermiddag var ennå ingen pågrepet.

Kirkeledere og politikere fra hele provinsen fordømte ildspåsettelsene. Katolske Seamus Mallon, som i går ble valgt til viseførsteminister i det nye provinsparlamentet i Nord-Irland, sier han er både opprørt, trist og sint over det som har skjedd. Erkebiskop Robin Eames i Den irske kirken sier han er forferdet, og legger åpent skylden på protestanter.

Situasjonen i Nord-Irland er svært spent midt i den årlige protestantiske marsj-sesongen. En av de mest kontroversielle, Drumcree-marsjen, skal finne sted søndag. Politiet tror ildspåsettelsene har sammenheng med konflikten i forbindelse med søndagens marsj. Oransje-ordenen har fått ordre fra myndighetene om å legge ruten utenom katolske bydeler, men nekter å følge påbudet.

Ett tusen ekstra britiske soldater er sendt til provinsen for å bistå i å hindre voldelige sammenstøt i forbindelse med paraden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer