Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni måneder fengsel for pasientsex

I tillegg må den mannlige sykepleieren betale 100 000 kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Smp.no skriver i dag at Fjordane tingrett ikke er i tvil om at den mannlige sykepleieren har misbrukt stillingen sin, og tilliten hans kvinnelige pasient hadde til ham.

Retten mener det heller ikke er tvil om at mannen forstod at det seksuelle forholdet oppstod ved å utnytte et tillits- og overmaktsforhold.

Mannen har tilstått at han har hatt et seksuelt forhold til kvinnen, men ikke i et slikt omfang som hun har forklart, skriver smp.no.

Retten fester ikke lit til mannens forklaring, og legger til grunn at det har vært jevnlig kontakt mellom han og pasienten i ett år.

Retten finner det dessuten skjerpende at den dømte sykepleieren skal ha forsøkt å legge skylden over på sin pasient, og at han krevde at forholdet skulle holdes hemmelig.

Da forholdet ble kjent, ble mannen suspendert.

Han er nå dømt til ni måneders fengsel. Han må også betale 100 000 kroner i erstatning til den fornærmede kvinnen, samt 1500 kroner i saksomkostninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media