Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni måneder gammel jente mistet livet i Middelhavet

50 personer reddet.

TO DØDE: 50 personer ble reddet etter en dramatisk redningsaksjon utenfor Lesvos. To personer mistet livet. Foto: Kripos
TO DØDE: 50 personer ble reddet etter en dramatisk redningsaksjon utenfor Lesvos. To personer mistet livet. Foto: Kripos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 50 personer ble reddet etter en dramatisk redningsaksjon utenfor Lesvos, melder Kripos på Twitter.

To personer mistet livet. For en mann på 70 år og en ni måneder gammel jente kom redningen for sent. 

Kripos utdyper hva som skjedde i et innlegg på Facebook:

«I går hadde et helt nytt mannskap sin første patrulje utenfor Lesvos. Fem timer ut i patruljen får de beskjed om at en båt har problemer nord for Lesvos. De setter kurs mot angitt posisjon. Synet som møter dem er en skrogbåt der kun baugen er synlig. Resten er under vann. I vannet ligger det mange mennesker spredt ut over et stort område. De setter straks i gang med redningsarbeid og sender ut melding til alle båter i nærheten om å bidra i redningsarbeidet. De setter ut lettbåten og starter å plukke opp folk i sjøen. Været er utfordrende og stemningen er panisk. Til sammen redder de opp 50 personer.»

Mange av personene var svært nedkjølte, men de fleste kunne reddes.

- To personer ble funnet livløse i vannet. Hjerte-lunge-redning ble forsøkt, men livene stod ikke til å redde. En jente på 9 måneder og en mann på 70 år døde på veien fra Tyrkia til Lesvos, forteller Kripos på Facebook.. 
Styrkesjef Svein Walle berømmer mannskapets innsats.

- Dette var vår første patrulje. Vi fikk et hardt møte med flyktningkrisens realiteter. Vi kom til en ulykke med personer spredd over flere hundre meter i vannet. Mannskapet er godt trent for oppdraget, men det er vanskelig å forberede seg på å plukke opp døde barn. Men det er en del av jobben vår her nede. Jeg er stolt over hvordan mannskapet løste redningsoppdraget, sier han.
Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media