Ni menn arrestert i stor antiterroraksjon i London

Islamistleder med bånd til Norge tatt for å støtte terrororganisasjon.

ARRESTERT I TERRORAKSJON:  Anjem Choudary er ifølge Sky News blant de arresterte i dagens terroraksjon i London. Her taler han til en gruppe demonstranter utenfor den amerikanske ambassaden i London i forrige uke. Foto: Leon Neal / AFP Photo / NTB Scanpix
ARRESTERT I TERRORAKSJON: Anjem Choudary er ifølge Sky News blant de arresterte i dagens terroraksjon i London. Her taler han til en gruppe demonstranter utenfor den amerikanske ambassaden i London i forrige uke. Foto: Leon Neal / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i London har i dag arrestert ni personer mellom 22 og 51 år for terror.

Den radikale islamistlederen Anjem Choudary (47) er en av de arresterte, ifølge Sky News. Choudary har tidligere hevdet å være mentor for den norske gruppen Profetens Ummah. Han ble blant annet kjent som leder for islamistnettverket Islam4UK, som også har bånd til Norge. Chodary skal også være medlem i flere andre islamstgrupper, og er en fremtredende figur innen det britiske islamistmiljøet.

De ni arresterte er mistenkt for å ha støttet og vært medlemmer av en terrororganisasjon.

• Har du bilder eller video? Tips oss på MMS til 2400 eller på mail til 2400@db.no.

Stor etterforskning Mennene blir nå avhørt på flere politistasjoner i London, ifølge Sky News. TV-kanalen sier de ni kan vært medlemmer av gruppa al-Muhajiroun, som ble forbudt i 2005. Islamistnettverket ble satt opp av Omar Bakri Muhammad, som nå har innreiseforbud i Storbritannia, sammen med Choudary.

- Arrestasjonene og raidene er del av en pågående etterforskning av islamistrelatert terrorisme, og er ikke utført på grunn av en umiddelbar sikkerhetstrussel, heter det i en uttalelse fra Metropolitan Police Counter Terrorism Command (SO15), som arresterte de ni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer