Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni menn arrestert i stor antiterroraksjon i London

Islamistleder med bånd til Norge tatt for å støtte terrororganisasjon.

ARRESTERT I TERRORAKSJON:  Anjem Choudary er ifølge Sky News blant de arresterte i dagens terroraksjon i London. Her taler han til en gruppe demonstranter utenfor den amerikanske ambassaden i London i forrige uke. Foto: Leon Neal / AFP Photo / NTB Scanpix
ARRESTERT I TERRORAKSJON: Anjem Choudary er ifølge Sky News blant de arresterte i dagens terroraksjon i London. Her taler han til en gruppe demonstranter utenfor den amerikanske ambassaden i London i forrige uke. Foto: Leon Neal / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i London har i dag arrestert ni personer mellom 22 og 51 år for terror.

Den radikale islamistlederen Anjem Choudary (47) er en av de arresterte, ifølge Sky News. Choudary har tidligere hevdet å være mentor for den norske gruppen Profetens Ummah.

Han ble blant annet kjent som leder for islamistnettverket Islam4UK, som også har bånd til Norge. Chodary skal også være medlem i flere andre islamstgrupper, og er en fremtredende figur innen det britiske islamistmiljøet.

De ni arresterte er mistenkt for å ha støttet og vært medlemmer av en terrororganisasjon.

• Har du bilder eller video? Tips oss på MMS til 2400 eller på mail til 2400@db.no.

Stor etterforskning Mennene blir nå avhørt på flere politistasjoner i London, ifølge Sky News. TV-kanalen sier de ni kan vært medlemmer av gruppa al-Muhajiroun, som ble forbudt i 2005. Islamistnettverket ble satt opp av Omar Bakri Muhammad, som nå har innreiseforbud i Storbritannia, sammen med Choudary.

- Arrestasjonene og raidene er del av en pågående etterforskning av islamistrelatert terrorisme, og er ikke utført på grunn av en umiddelbar sikkerhetstrussel, heter det i en uttalelse fra Metropolitan Police Counter Terrorism Command (SO15), som arresterte de ni.

Politiet i London fortsetter nå sitt arbeid på 18 adresser i hovedstaden, 11 i Øst-London, en i Vest-London, en i nord, fem i sør og en i en bolig i Stoke-on-Trent.

Bånd til Norge Anjem Choudary har vært talsperson for Islam4UK, er en britisk islamistisk organisasjon, som i 2010 ble gjort ulovlig under landets nye terrorlovgivning, og lagt ned, i hver fall offisielt. Gruppen har hele tiden vært klar på at deres plan er å gjøre om Storbritannia til en islamsk stat under sharialovgivning.

Norske Ubaydullah Hussain la i 2012 ut bilder på Facebook av seg selv med Choudary, da gruppen knyttet bånd med britiske Islam4UK.

Han har også oppfordret til å kidnappe nordmenn i utlandet for å få mulla Krekar ut av fengsel.

Internasjonalt engasjement Flere land har i høst utført store antiterroraksjoner. I forrige uke deltok 800 væpnede politifolk i en massiv aksjon mot de ekstre islamistmiljøene i Australia. Minst 15 personer ble pågrepet, i en aksjon mot en umiddelbar trussel.

Ifølge australske myndigheter ønsket IS-sympatisører å fange minst en tilfeldig offentlig person, svøpe vedkommende inn i et IS-flagg og halshogge personen.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!