Ni menn dømt for narkosmugling

Ni menn er dømt til fengselsstraffer fra fire til 13 år for å ha smuglet 47 kilo hasj, 2 kilo amfetamin og drøyt 7.500 ecstasy-tabletter fra Amsterdam til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Oslo tingrett fredag. Ifølge dommen ble narkotikaen fraktet fra Amsterdam, via Sverige over Svinesund til Oslo i september i fjor i en personbil.

Hasjen og ecstasy-tablettene var montert inn i støtfangerne på en Passat. 2 kilo amfetamin var stukket inni rygglenet til passasjersetet foran i bilen.

Telefonopptak

Bilen ankom Oslo om ettermiddagen lørdag 7. september i fjor. Fire av mennene som nå er dømt møttes ved en garasje på Haugerud lørdag kveld. Der ble bakskjermen på bilen skrudd av, men før de rakk å gjøre noe mer, dukket politiet opp.

Politiet hadde spanet på mennene, og i rettssaken var opptak av samtaler på mobiltelefon det viktigste bevismaterialet.

Hovedmann

Retten mener en 32 år gammel mann har vært hovedmannen som tok initiativet til og planla hele operasjonen sammen med en 49-åring. Disse to ble idømt de lengste fengselsstraffene på henholdsvis 13 og åtte år.

32-åringen er i tillegg til smuglingen også domfelt for salg av to store kvanta med heroin. Ifølge Oslo tingrett ville hvert av disse salgene alene gitt ham en fengselsstraff på fem eller seks år.

Retten mener denne 32 år gamle mannen i utstrakt grad og over lengre tid har fungert som selger av til dels store kvanta med narkotika. Han har også involvert andre personer som løpegutter, heter det i dommen.

Alle de ni er dømt for tiltalens hovedpunkt om narkotikasmugling, men noen har vært mer sentrale enn andre. Noen av dem er også dømt for oppbevaring og salg av narkotika. De dømte er i alderen 21 til 49 år.