Ni menn pågrepet i Oslo

Tre av dem er siktet for drapsforsøk på 28 år gammel «Furuset Bad Boys»-medlem.

HARDT SKADET:  En mann (28) ble skutt på Furuset natt til 18 mai. Nå er ni personer pågrepet i saken, tre siktet for drapsforsøk, mens de andre er siktet for brudd på våpenloven. Foto: Jacques Hvistendahl
HARDT SKADET: En mann (28) ble skutt på Furuset natt til 18 mai. Nå er ni personer pågrepet i saken, tre siktet for drapsforsøk, mens de andre er siktet for brudd på våpenloven. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni menn er pågrepet etter at en 28 år gammel mann ble skutt i Jerikoveien på Furuset i Oslo natt til 18. mai.

Tre av de pågrepne er siktet for drapsforsøk.

Konflikt i forkant Etterforskningen har pågått i hele dag, og politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken. 

- Det er en veldig alvorlig sak. Det er sjeldent at det skytes ute i et boligmiljø på en konkret person. Derfor har vi satt inn massive ressurser, som i går resulterte i pågripelsene, sier politioverbetjent Grete Lien Meltlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun opplyser om at pågripelsene skjedde på flere adresser, og at politiet beslagla flere våpen under aksjonen.

- De andre er siktet for brudd på våpenloven. Jeg har ingen opplysninger om at det oppsto dramatikk under aksjonene, sier Meltlid.

Gjengmedlem Den alvorlig skadde mannen har i flere år har vært en sentral person i gjengmiljøene i Oslo, og for noen år siden oppfattet politiet mannen som en av to ledere i «Furuset Bad Boys».

Grupperingen talte rundt 14 menn, de fleste norskpakistanere i 20-åra, som hadde nære bånd til B-gjengen men som opererte delvis på egen hånd.

- Vi kommer tilbake til relasjonene personene har i denne saken. De er pågrepet i forbindelse med aksjonen. Vi kjenner flere av dem fra før, de er unge menn fra Oslo.

Ifølge politioverbetjenten begynner politiet nå å danne seg et bilde av motivet for hendelsen, men detaljene ønsker de forløpig ikke å gå ut med. 28-åringen er tidligere dømt for blant annet flere grove ran og grov narkotikaforbrytelse.

- Det har vært en hektisk dag i dag med mange avhør. Vi har fått gode opplysninger, og vi kan si at det har vært en konflikt i forkant av hendelsen, sier hun.

Haglegevær Etter det Dagbladet får opplyst hadde 28-åringen på 17. mai vært i kontakt med personer i et kriminelt miljø på telefon. Han skal ha vært i ferd med å konfrontere en eller flere menn med det som ble oppfattet som trusler mot ham da skytingen skjedde, ifølge kilder i de aktuelle miljøene.

Mannen ligger alvorlig skadd på Ullevål sykehus. Dagbladet får opplyst at 28-åringen skal ha blitt skutt med et haglegevær, men politiet har ikke gått ut med detaljer om skadene.

Miljøet har de siste åra vært preget av at alle de antatt sentrale mennene har sittet i fengsel i lengre perioder, og Furuset Bad Boys har i nyere tid ikke blitt sett på som en selvstendig gjeng.