Ni menn sex-tiltalt

Statsadvokaten i Oslo har tiltalt ni menn for utuktig omgang med en mindreårig gutt, etter at kriminalpolitiet har avdekket en av de mest omfattende pedofili- og barneprostitusjonssakene her i landet noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffesaken mot de ni godt voksne mennene kommer opp i Oslo byrett i februar neste år. Det er foreløpig avsatt ei og ei halv uke til rettsforhandlingene. Minst to personer, som også var involvert i sakskomplekset, har tilstått utuktig omgang med den samme gutten. De har fått dom i forhørsretten.

To av de ni er også tiltalt for besittelse av barnepornografi, som er funnet under etterforskningen.

Nekter straffskyld

Etter det Dagbladet får opplyst, har flere av de tiltalte erkjent at de har hatt sex med gutten. Men de nekter straffskyld.

- Det var han som tok initiativet, og vi trodde han var over den seksuelle lavalder på 16 år. Han var voksen for alderen, forklarer disse til politiet.

De påståtte overgrepene har ved flere anledninger skjedd i leilighetene til de tiltalte, og det er klart at gutten har overnattet, og at han har fått penger eller andre økonomiske fordeler for å stille seg til disposisjon for de voksne mennene.

- Jeg har ikke lidd fysisk overlast. Det var aldri snakk om at det ble brukt tvang mot meg, forklarer gutten til etterforskerne.

Gutten hevder også å ha forklart til enkelte av de tiltalte at han ikke hadde fylt 16 år da de innledet sine seksuelle forhold. Dette skjedde mens han var 14 og 15 år gammel.

Ingen pedofili-ring

Saken har forgreininger fra Oslo til Nordland, Tromsø og Finnmark. I Oslo skal gutten ha kommet i kontakt med voksne menn på Tøyenbadet. De tiltalte skal ikke ha kjent til hverandre i den grad at det er snakk om en pedofili-ring, ifølge politiet.

Tiltalen bygger i det vesentlige på forklaringene til fornærmede.