UERSTATTELIGE: Åtte biler ble slukt av synkehullet i dag tidlig i Corvette-museet i Bowling Green i delstaten Kentucky. Foto: AP Photo/National Corvette Museum
UERSTATTELIGE: Åtte biler ble slukt av synkehullet i dag tidlig i Corvette-museet i Bowling Green i delstaten Kentucky. Foto: AP Photo/National Corvette MuseumVis mer

Ni meters synkehull slukte åtte «uerstattelige» Corvetter

Dette synet møtte de ansatte ved Corvette-museet i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er med tungt hjerte vi melder at åtte av våre biler ble tatt av synkehullet i dag, skriver Det nasjonale corvettemuseet på sin egen blogg i dag tidlig.

For det var en trist beskjed som vekket sjefene ved museet i dag. De fikk en telefon fra sikkerhetsselskapet ved museet tidlig onsdag morgen med beskjed om at det var registrert bevegelser i bakken.

Da de ankom arbeidsplassen, møtte de et synkehull som var drøyt tolv meter bredt og over ni meter dypt.

Store skader Bilene som ble rammet er alle unike modeller eller eksemplarer av den legendariske amerikanske sportsbilen, som blir produsert av Chevrolet.

En 1993-modell ZR-1 Spyder og en 2009-modell ZR1 "Blue Devil" var begge utstilt på lån fra Chevrolet-eieren General Motors.
Seks andre diverse jubileumsbiler og spesialeksemplarer tilhørende museet ble også slukt av synkehullet.

- Flere av museets biler er de eneste i sitt slag igjen og vil være vanskelig å erstatte, sier grunnleggeren av Corvettes amerikanske restaureringsklubb, Gary Mortimer, til Washington Post.

Historisk Corvette-sted Museet ligger i Bowling Green i delstaten Kentucky. Like over veien ligger General Motors' fabrikk, der Corvettene blir produsert.

- Vi kan foreløpig ikke si hvor mye skader det er, men det er store verdier som har gått tapt, sier museumsdirektør Wendell Strode til amerikanske CNN.

Ingen personer ble skad da grunnen kollapset, og museet stengte bare avdelingen som ble utsatt for synkehullet.

12 METER: Synkehullet skal ha vært tolv meter bredt og ni meter dypt. Ifølge Washington Post oppstår det ofte synkehull i området. Foto: REUTERS/National Corvette Museum/
12 METER: Synkehullet skal ha vært tolv meter bredt og ni meter dypt. Ifølge Washington Post oppstår det ofte synkehull i området. Foto: REUTERS/National Corvette Museum/ Vis mer