Ni nordmenn pågrepet etter voldtekt på danskebåten

En middelaldrende kvinne skal ifølge politiet ha blitt voldtatt på ferja til København natt til lørdag. Ni nordmenn er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne i femtiårene skal ifølge politiet ha blitt voldtatt på ferja til København natt til lørdag. Ni nordmenn er pågrepet.

Kvinnen sier hun ble voldtatt av en mann på sin egen lugar ved 3-4 tiden på natten på båten som går mellom Oslo og København. Det skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Kvinnen gjør anskrik, vekker andre, og så løper mannen vekk, sier Lau Thygesen, som er etterforskningsleder hos politiet i København.

Ni norske menn, som hadde festet med kvinnen, ble pågrepet ved ankomst til København. De nekter alle straffskyld.

- Ingen av de ni vil vedkjenne seg voldtekten. Vi har tatt DNA og fingeravtrykk, og foretatt undersøkelser i lugaren hvor voldtekten skjedde. Nå venter vi på svar på prøvene, sier Thygesen til Dagbladet.no.

Han forteller at de ni mennene er løslatt, og er på vei tilbake til Oslo.

Har gjerningsmannens sko

Kvinnen har ikke umiddelbart kunnet identifisere hvem av de ni som skal ha voldttatt henne, men politiet i København jobber ut ifra at gjerningsmannen er en av de ni.

VOLDTATT PÅ EGEN LUGAR: Kvinnen reiste med DFDS Seaways. Foto: SCANPIX
VOLDTATT PÅ EGEN LUGAR: Kvinnen reiste med DFDS Seaways. Foto: SCANPIX Vis mer

- I teorien kan det være en helt annen person, men kvinnen sier det er en av de ni, og det er stor sannsynlighet for at det stemmer, sier Thygesen.

Han forteller at gjerningsmannen la igjen en trøye og et par sko da han rømte fra stedet.

- Vi venter nå på resultat av prøvene. Om det er samsvar mellom DNA og de prøvene vi har tatt i lugaren vil vi oversende saken til det norske politiet, sier Rene Hansen ved københavnpolitiet til Dagbladet.no.

Han opplyser at også kvinnen er reist hjem, etter rettsmedisinske undersøkelser. 

Politiet sto klare

- Vi kan bekrefte at en kvinne i natt har kommet til resepsjonen og fortalt at hun var blitt voldtatt, sier Tore Sannum, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge.

- Hun ble tatt hånd om etter beste evne. Hun fikk ny lugar, og politiet ble kontaktet. Da vi ankom Købehavn ventet de på havna, sier Sannum til Dagbladet.no.

Politiet i Oslo kjenner ikke til saken.

Ni nordmenn pågrepet etter voldtekt på danskebåten

- Denne saken har vi ikke hørt om en gang. Dette er en dansk båt, i dansk farvann og det er dansk lov som gjelder, forklarer førstebetjent Kjell Steinar Pedersen på kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Dagbladet.bno følger saken.