Ni nye dødsofre

Minst ni personer ble drept da en israelsk buss ble angrepet i byen Shlomi i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst syv israelere ble drept da en buss ble angrepet i byen Shlomi nord i Israel. Seks andre ble alvorlig skadet i angrepet like ved den libanesiske grensa.

Bussen skal ha blitt angrepet av fem personer, melder CNN. To av angriperne skal selv ha blitt drept under angrepet, mens israelske militære jager de tre siste angriperne.

Angrepet på den israelske bussen kommer etter Israels største militære operasjon i området på 18 måneder. Samtidig har hundrevis av soldater og tanks rullet inn i Gaza sent mandag kveld, og israelske angrep på palestinske mål på vest-bredden har fortsatt.

Nærheten til Libanon har fått forskjellige organisasjoner til å frasi seg ansvar for angrepet. Den ytteliggående gruppa Hizbollah nekter et hvert kjenskap til angrepet, og libanesiske sikkerhetsstyrker nekter også for å ha vært involvert i angrepet.

Israel hevder at angrepene på palestinske byer er svar på selvmordsaksjonene og de palestinske angrepene på israelere, mens palestinerne hevder at de svarer på israelsk voldsutøvelse.

john.rasmussen@dagbladet.no