MAROKKO: Ni personer ble pågrepet torsdag og fredag i forbindelse med drapene på norske Maren og danske Louisa i Marokko. Bildet er tatt under en av politiets aksjoner. Foto: Kech24
MAROKKO: Ni personer ble pågrepet torsdag og fredag i forbindelse med drapene på norske Maren og danske Louisa i Marokko. Bildet er tatt under en av politiets aksjoner. Foto: Kech24Vis mer

Marokko-drapene

Ni nye personer pågrepet i Marokko

Ytterligere ni personer er pågrepet i forbindelse Marokko-drapene, opplyser marokkansk politi.

Fredag ettermiddag opplyste marokkansk politi om at ytterligere ni personer er pågrepet i Marokko etter drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24).

Ifølge Kech24 har ni personer blitt pågrepet i flere marokkanske byer - blant annet Marrakech, Sidi Bennour, Tangier og Ashtokh Ait Baha, mistenkt for å ha noe med drapene å gjøre.

13 personer pågrepet

Disse pågripelsene skal ha blitt gjort torsdag og fredag av Le Bureau central d’investigation judiciaire (BCIJ), som er Marokkos svar på FBI.

Til sammen er det nå 13 personer som er pågrepet i tilknytning til saken.

Det er altså den ene personen som mistet ID-kortet i teltet, de tre som ble pågrepet på en buss i torsdag, og de ytterligere ni personene.

Ifølge NRK, som siterer den statlige marokkanske kanalen 2m.ma, er alle de mistenkte satt i varetekt og klargjøres nå for avhør. Avhørene skal ifølge kanalen utføres under tilsyn av statsadvokaten i Rabat.

PÅGRIPELSER: Til sammen tretten personer er nå pågrepet, mistenkt for å ha tilknytning til Marokko-drapene: Video: John Terje Pedersen / NTB Scanpix / marokkansk politi / Kesh24 Vis mer

Mistenkte terrorceller

De mistenkte er pågrepet for deres «angivelige bånd til gjerningsmennenes terrorhandling», opplyser BCIJ. Kilder forteller til Dagbladet at politiet mistenker at alle tilhører forskjellige mistenkte terrorceller rundt omkring i Marokko.

Etterforskningen skal ha ført til at politiet også ha beslaglagt elektronisk utstyr og våpen. I tillegg ble det funnet en mengde mistenkelige materialer som kan brukes til fremstilling og produksjon av eksplosiver.

Ifølge danske Ekstra Bladet, mistenker politiet at de hadde planer om å utføre flere forskjellige angrep.

Til Morocco World News har talsmann for regjeringen, Mustapha El Khalfi, opplyst at Marokko har kartlagt og destruert rundt 20 såkalte celler, mistenkt for terror, siden i fjor.