ETTERFORSKES FOR NYE VOLDTEKTER:  I februar ble TV-danseren Julio Kopseng dømt for voldtekt av ni forskjellige kvinner. Denne uken leverte politiet ni nye voldtektssaker til statsadvokaten for tiltalebeslutning. Foto: Lars Eivind Bones
ETTERFORSKES FOR NYE VOLDTEKTER: I februar ble TV-danseren Julio Kopseng dømt for voldtekt av ni forskjellige kvinner. Denne uken leverte politiet ni nye voldtektssaker til statsadvokaten for tiltalebeslutning. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Ni nye saker mot voldtektsdømt danser: - Trolig den i Norge som er anmeldt av flest for voldtekt

Etterforskes for voldtekter av tilsammen 29 kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sender over ytterligere ni voldtektssaker mot TV-danseren Julio Kopseng til statsadvokaten. I februar ble han dømt for flere hundre overgrep.

Politiet omtaler den 37 år gamle danseren som Norges verste serievoldtektsmann, skriver Aftenposten.

- Så vidt vi kjenner til er han den personen i Norge som er blitt anmeldt av flest personer for voldtekt, sier politiadvokat Andreas Strand.

Denne uken leverer Strand ni nye voldtektssaker til statsadvokaten for tiltalebeslutning

Dermed er Kopseng etterforsket for voldtekter anmeldt av til sammen 29 forskjellige kvinner. Dommen i februar gjaldt ni av dem og lød på 15 års forvaring med en minstetid på ni år.

37-åringen har nektet skyld i alle tidligere saker. Han er kjent med de nye anmeldelsene, men har ikke forklart seg om dem.

- Han har verken tenkt å gi forklaring eller noen kommentarer om dette før han får sett hva han er anmeldt for. Politiet har holdt tilbake alle dokumenter og tviholder på den informasjonen de har, sier forsvarer Djordje Borojevic. Han synes «Norges verste»-karakteristikken er uhørt og usaklig og at det virker som om bevisbyrden er snudd på hodet i denne saken.

- Det går veldig inn på ham. Men han er innstilt på å bevise sin uskyld, svarer advokaten.

(NTB)