Ni omkommet i båtulykker i sommer. Nå slås det flytevestalarm

Nordmenn bryter flytevestpåbud.

NI HAR OMKOMMET I SOMMER: Sjøfartsdirektoratet ser med stor uro på at mange fortsatt ikke bruker flytevest, til tross for at det er innført påbud om å bruke flytevest på vannet. Illustrasjonsfoto: Bård Løken / NN / Samfoto
NI HAR OMKOMMET I SOMMER: Sjøfartsdirektoratet ser med stor uro på at mange fortsatt ikke bruker flytevest, til tross for at det er innført påbud om å bruke flytevest på vannet. Illustrasjonsfoto: Bård Løken / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ni mennesker omkom i ulykker med fritidsbåter i juni og juli, den første sommeren med flytevestpåbud.

Sjøfartsdirektoratet ser med stor uro på at mange fortsatt ikke bruker flytevest, til tross for at det er innført påbud om å bruke flytevest på vannet.

Minst sju av dem brukte ikke vest. Hadde de hatt det, ville flere av dem overlevd, mener direktoratet.

- Vi er helt sikre på at flere av disse definitivt hadde overlevd hvis de hadde brukt flytevest, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad til NRK.

Fra 1. mai i år har det vært påbudt med bruk av flytevest for alle om bord i fritidsbåter som er kortere enn 8 meter.

- Vi har kontrollert rundt 2.000 fritidsfartøyer. Av disse har vi bare reagert i 68 tilfeller, sa Ole Petter Parnemann til NRK i midten av juli. Han er ansvarlig for sjøtjenesten i Politidirektoratet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer