Ni pågrepet etter bombeangrepet i Tyrkia

Ni tyrkiske statsborgere er pågrepet etter bombeangrepet som tok livet av minst 46 mennesker i den tyrkiske byen Reyhanli, opplyser visestatsminister Besir Atalay.

STORE SKADER: Minst 46 mennesker ble drept og over 100 ble såret da de to bilbomber eksploderte ved rådhuset og postkontoret i Reyhanli. Det er det dødeligste angrepet i Tyrkia etter at opprøret brøt ut i nabolandet.. Foto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix
STORE SKADER: Minst 46 mennesker ble drept og over 100 ble såret da de to bilbomber eksploderte ved rådhuset og postkontoret i Reyhanli. Det er det dødeligste angrepet i Tyrkia etter at opprøret brøt ut i nabolandet.. Foto: Umit Bektas / Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så langt er ni personer anholdt og blir avhørt. Det er tilståelser, sa han på en pressekonferanse søndag.

På tyrkisk TV sa innenriksminister Muammer Güler at angrepet ble utført av en gruppe som er kjent av myndighetene fra før, og at de har forbindelser til den syriske etterretningsorganisasjonen Mukhabarat.

Syria står bak Utenriksminister Ahmet Davutoglu sa tidligere at folk lojale mot Syrias president Bashar al-Assad var ansvarlige for de to bilbombene som gikk av i grensebyen Reyhanli lørdag.

- Angrepet har ingen ting med de syriske flyktningene i Tyrkia å gjøre, men har alt å gjøre med det syriske regimet, sa han.

Han hevder også at de som står bak eksplosjonene lørdag også var ansvarlige for angrepet på den syriske kystbyen Banias for en uke siden.

Myndighetene sier gjerningspersonene ikke krysset grensen fra Syria, men oppholdet seg i Tyrkia fra før.

Nekter skyld Syriske myndigheter nekter for at de står bak angrepet.

- Syria har ikke gjort og ville aldri ha stått bak et slikt angrep fordi det strider mot våre verdier. Det er Tyrkias statsminister Erdogan som bør bli spurt om denne handlingen. Det er han og hans parti som har det direkte ansvaret, sier informasjonsminister Omran al-Zohbi.

Etter at opprøret i Syria brøt ut har Tyrkias hovedstad Ankara og andre byer i landet blitt tilholdssted for opposisjonelle, og Syria har flere ganger tidligere blitt beskyldt for å stå bak angrep i Tyrkia.

Skaper frykt Minst 46 mennesker ble drept og over 100 ble såret da de to bilbomber eksploderte ved rådhuset og postkontoret i Reyhanli. Det er det dødeligste angrepet i Tyrkia etter at opprøret brøt ut i nabolandet.

Redningsarbeiderne leter fortsatt i ruinene etter bygningene som ble ødelagt, og søndag tok de bruk kraner for å fjerne de største blokkene med betong.

Eksplosjonene har skapt frykt blant Reyhanlis 60.000 innbyggere, og har ført til konfrontasjoner mellom lokalbefolkningen og syriske flyktninger. Politiet måtte til slutt avfyre varselskudd for å spre folkemengden.

(NTB)