Ni palestinere døde etter angrep

Med tanks og helikoptre rykket israelske soldater inn i flyktningeleiren al Bureij i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni palestinere ble drept under aksjonen. Ti personer lå hardt skadde tilbake, skriver den israelske avisa Haaretz Daily.

Angrepet mot den palestinske flyktningeleiren kom et knapt døgn etter at Ariel Sharon slo fast at Osama bin Laden har etablert et nettverk i flere palestinske flyktningeleirer på Gazastripen.

I forrige ukeble et israelsk hotell i Kenya sprengt i lufta. Samtidig prøvde noen å skyte ned et charterfly som nettopp hadde tatt av fra flyplassen i Kenya på vei mot Israel. Flere hundre mennesker var en

hårsbredd fra døden

.

Drept fra helikopter

Flyktningeleiren ligger på Gasastripen. Vitner sier at minst 25 tanks ble brukt i aksjonen, i tillegg til helikoptre. Talsmenn for den israelske hæren bekrefter at det har vært en aksjon og at soldater og palestinske militære skjøt på hverandre.

Minst tre ble drept da de ble beskutt fra helikoptre. Flere ofre ble hardt skadet av løse deler fra en granat fra en av stridsvognene. Granaten bommet hårfint på et palestinsk hus.

Huset til en lokal motstandsleder, Iaman Shushniya, ble sprengt i lufta. Shushniya skal være hjernen bak flere terrorangrep mot Israel.

- Det var som om helvetes dører ble åpnet, sier Mohammed Al-Maqadama (20) til Haaretz Daily.

Angrepet kom midt i den muslimske høytiden eid.

Al Qaida på Gazastripen

Ifølge helsepersonell er to brødrepar blant de drepte. Alle de døde har enten blitt skutt eller truffet av løse biter fra en granat.

Palestinske kilder hevder at alle de døde var sivile. Den israelske generalen Yisrael Ziv hevder på sin side at de fleste drepte var bevæpnede terrorister.

Palestinske aktivister brukte høyttalerne i moskeen til å oppfordre andre til å komme og delta i kampene mot de israelske soldatene.

SKADD:</B> En kvinne blir i all hast sendt til sykehuset i flyktningeleiren Bureij.
SPRENGT:</B> En palestinsk gutt står ved siden av ruinene av et sprengt hus.
SLAGMARK:</B> Dagslyset kommer, og palestinsk politi ser resultatet av kampene.
MISTET ALT:</B> En mann slår oppgitt ut med armene etter å ha lett gjennom ruinene etter eiendeler.