Ni palestinere drept på Gazastripen

Ni palestinere ble drept og minst 18 skadd da israelske styrker natt til tirsdag gikk inn i to forsteder til Gaza by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge palestinske kilder sprengte israelerne to smier i lufta, og dro deretter i retning av hjemmene til palestinske militante, åpenbart for å jevne dem med jorda.

En 53 år gammel Hamas-aktivist, en 20 år gammel militant i al-Aqsa-martyrenes brigader og ytterligere en 20-åring ble drept da de ble beskutt fra helikoptere.

Seks andre palestinere ble drept av stridsvognenes kanoner i gatene rundt boligene deres.

Israels statsminister Ariel Sharon hadde på forhånd varslet at han ville slå til mot islamske organisasjoner på Gazastripen. Israels hær på sin side sa at palestinske militante hadde åpnet ild mot den jødiske bosettingen Kfar Darom.

Israel har i de siste ukene gjennomført en rekke liknende operasjoner på Gazastripen mot smier og små metallfabrikker som mistenkes for å være bombe- og våpenfabrikker.

Det kom til sporadiske kamper da de om lag 12 stridsvognene med helikopterstøtte kjørte inn i nabolagene Shijaia og Zaytoun i Gaza by.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer