Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni parterte lik funnet i varebil

Likene av ni menn ble stappet i plastposer og gjemt i en varebil. Mexicansk politi tror narkobanden La Familie står bak.

FUNNET I VAREBIL Mexicansk politi fant de delvis parterte likene av ni menn i en varebil fredag. FOTO:AP/SCANPIX
FUNNET I VAREBIL Mexicansk politi fant de delvis parterte likene av ni menn i en varebil fredag. FOTO:AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mexicansk politi fant fredag likene av ni parterte menn bak i en varebil.

Internt oppgjør
Likene var stappet ned i søppelsekker og mennene var trolig innblandet i den blodige krigen som raser mellom ulike narkotikabander i Mexico.
Likfunnet fant sted på en øde landevei i delstaten Guerrero, som blant annet er hjem for den populære feriebyen Acapulco.

Delstaten er også senter for narkotikahandel, og den har lenge vært herjet av blodige bandeoppgjør.
Mexicansk politi tror den mektige narkotikabanden La Familie, som har sin base i nabodelstaten Michoacan, sto bak drapene på de ni mennene.

Flere beskjeder etterlatt i varebilen tydet på dette.

— La Familie dreper ikke uskyldige, de som dør måtte dø, lød en av beskjedene.

Over 13.500 mennesker er drept i narkotikarelaterte voldshandlinger i Mexico siden 2006, da myndighetene erklærte krig mot de stadig mektigere narkotikabandene.

Over 50.000 regjeringssoldater er satt inn i kampen mot narkotikatrafikken og patruljerer nå gatene i mange mexicanske byer.
Kokainmisbruket i Mexico er doblet de siste seks årene, og ferske tall fra myndighetene viser at 2,4 prosent av befolkningen nå misbruker det narkotiske stoffet.

Mexico er transittland for tonnevis av kokain som årlig finner veien fra Sør-Amerika til USA. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling