Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni personer ble skutt mens de ba i kirken

- Et virkelig fælt åsted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni personer ble natt til torsdag norsk tid skutt og drept mens de ba i en kirke i Charleston i Sør-Carolina i USA. Det melder CNN.

- Hatkriminalitet Ifølge avisa The Post and Courier gikk en hvit mann i 20-åra inn i kirken i Charleston og begynte å skyte like etter klokka 21.00 onsdag kveld lokal tid, 03.00 norsk tid.

En pastor er blant de drepte, og skyteepisoden omtales som hatkriminalitet, ifølge CNN.

Den aktuelle kirken er en afrikansk metodistkirke ved navn Emanuel African Methodist Episcopal Church - den eldste av sitt slag i USAs sørstater.

Ifølge en lokal pastor ved åstedet skal gjerningspersonen tilsynelatende bare ha gått inn og begynt å skyte.

- Det er virkelig fælt. Det er et virkelig fælt åsted, sier den lokale pastoren Thomas Dixon, ifølge kanalen.

- Hjerteskjærende tragedie Ordfører i Charleston Jon Riley bekreftet tidlig i morgentimene torsdag, norsk tid, at flere personer var drept i hendelsen, ifølge The Post and Courier.

- Vi samler fremdeles informasjon, så tiden er ikke inne for å gå ut med detaljer. Jeg kan imidlertid si at dette er en unevnelig og hjerteskjærende tragedie i en historisk kirke. En ond og hatefull person har tatt livet av innbyggere som hadde kommet for å be sammen.

Ordføreren fortalte videre at politiet i byen får assistanse fra delstatspoliti samt FBI.

Det pågår nå en omfattende politijakt etter den antatte gjerningspersonen. Vedkommende blir av politiet beskrevet som en hvit mann i 20-åra iført en grå hettejakke, blå olabukser og arbeidsstøvler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!