Ni personer funnet omkommet etter flystyrt

Ni personer mistet livet i flyulykken som skjedde klokken 00.30 i natt. De omkomne blir nå fraktet til Bergen for obduksjon.Alle flyets instrument ser ut til å være i orden, og politiet har ennå ikke funnet ut hva som er årsaken til flystyrten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt virket normalt, og vi hadde øyekontakt med flyet. Det var mørkt og det regnet, men det var god skyhøyde og lite vind. Flyet gikk helt plutselig ned, sier lufthavnsjef Jan Morten Myklebust til NTB.

Passasjerene var danske arbeidere, innleid for å utføre oppdrag på Aker Stord.

- Ikke holdbart

Per Gram i Norges Flygerforening sier til TV2 at flyulykke lå i kortene:

- Å kun ha en flyger i flyet er ikke holdbart. Det er penga som rår, sukker Gram.

Han sier videre at kombinasjonen en flyger, nattflyvning, og det faktum at piloten hadde flere flyturer bak seg på en og samme dag, kan være årsaken til flystyrten.

Kripos støtter

Fem etterforskere fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) har nå kommet til Stord, og planlegger det videre arbeidet sammen med det lokale lensmannskontoret.

Havarikommisjonen er ventet til åstedet seinere i dag.

Vitner til ulykken, som skjedde seks nautiske mil fra Stord lufthavn, Sørstokken, er ikke formelt avhørt ennå, men politiet har innhentet muntlige opplysninger til hjelp i redningsarbeidet.

Ukjent årsak

Foreløpig er det ikke kommet noen opplysninger om årsaken til ulykken, men i følge TV2, ser det ut til at alle instrumentene i flyet var i orden før ulykken

Det er satt opp egne hjelpelinjer for pårørende både i Ålborg, der flyet kom fra, og ved Hordaland politikammer. Aker Stord har også satt i gang tiltak for å hjelpe sine ansatte, som med denne ulykken opplever den andre tragedien på kort tid etter at åtte personer omkom i en helikopterulykke på Nornefeltet i fjor høst.

Kranslegging

To busser med arbeidere fra Aker Stord kom i dag til åstedet hvor flyet styrtet. Arbeiderne kom for å vise sin sympati med de etterlatte.

De la også igjen en krans på flyplassen.

NI OMKOMMET:</B> Alle de ni personene som var med i flyet som styrtet i natt er nå funnet omkomne. <br>Politiet vet ennå ikke hva som er årsaken til flystyrten.<br>