Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni personer gjennom isen på Svalbard. Alle reddet

Stor leteaksjon i gang.

I HELIKOPTER: Her ankommer noen av deltakerne i scooterfølget Longyearbyen i Sysselmannens helikopter.
Foto: Tipser / NTB scanpix
I HELIKOPTER: Her ankommer noen av deltakerne i scooterfølget Longyearbyen i Sysselmannens helikopter. Foto: Tipser / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Klokka 20.40 melder Hovedredningssentralen Nord-Norge at de tre siste som ble funnet, er identifisert og i god behold. De blir fløyet til Longyearbyen med Sysselmannens helikopter.

NRK melder i 21-tida at fire ligger på sykehuset i Longyearbyen, av disse er tre alvorlig skadd, ifølge Universitetssykehuset Nord-Norge.

(Dagbladet): Ni personer har gått gjennom isen på Svalbard, tre av dem er i 19-tida fremdeles formelt savnet, mens de seks resterende er i sikkerhet, melder Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge.

- Det er snakk om ni russiske statsborgere. Fire er på sykehus, og to er funnet av helikopter. Tre er fortsatt formelt savnet. Et annet scooterfølge har funnet tre personer, og vi avventer sikker identifisering, melder de klokka 19.05.

Ulykken skjedde på Tempelfjorden på Spitsbergen, like før klokka 18. De ni russerne tilhører ifølge Svalbardposten et scooterfølge med sju scootere som skulle krysse fjorden da de gikk igjennom ei råk.

Klokka 19.55 kommer en ny oppdatering fra HRS:

- Det virker nå som alle ni er gjort rede for. Fire er på sykehuset i Longyearbyen, status er ikke kjent. To er om bord på KV «Svalbard», én er i god form, og én behandles for moderat hypotermi (nedkjøling).

Hovedredningssentralen skriver videre at de tre siste, som ble meldt funnet av et annet scooterfølge, er i god behold, men fordi de ikke er sikkert identifisert, setter Sysselmannen i gang et søk med dykkere i råka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media