Sverige:

Ni personer omkom etter flystyrt

Ni personer var om bord i flyet som styrtet i Sverige torsdag kveld, opplyser svenske Sjöfartsverket til Dagbladet. Natt til fredag bekrefter politiet at samtlige er omkommet.

FLYULYKKE: Et fly med ni personer om bord styrtet torsdag kveld like ved flyplassen i Örebro i Sverige, og politiet bekrefter at samtlige er omkommet. Video: Markus Pettersson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et propellfly styrtet torsdag kveld i nærheten av Örebro flyplass i Sverige.

Politiet bekreftet like etter hendelsen på sine nettsider, og omtalte den som «svært alvorlig».

Natt til fredag melder de at samtlige ni personer om bord, er bekreftet omkommet:

- Samtlige om bord på det havarerte flyet har mistet livet. Totalt ni personer omkom i ulykka, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har kalt inn til pressekonferanse om ulykken klokka 10.00.

Fallskjermhoppere og pilot

Nødetatene ble varslet om ulykka klokka 19.23.

Pressesjef Carl-Johan Linde ved svenske Sjöfartsverket bekrefter overfor Dagbladet at personene om bord flyet, skal ha vært åtte fallskjermhoppere og én pilot.

- Det er en veldig alvorlig og tragisk hendelse, sier vakthavende befal Tomas Carlsén ved redningstjenesten til det svenske nyhetsbyrået TT.

- 50 og 100 meter

I løpet av natta har både den svenske Havarikommisjonen og politiet jobbet på ulykkesstedet for å sikre alle spor og vrakrester fra stedet. De kommer til å fortsette å sikre spor i etterforskningen i løpet av fredagen. Det skriver Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer