KAMERAOVERVÅKET: Parkeringshuset i Smalgangen på Grønland er utstyrt med overvåkingskameraer. Det vites foreløpig ikke om dette har vært utløsende for de ni pågripelsene. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN / DAGBLADET
KAMERAOVERVÅKET: Parkeringshuset i Smalgangen på Grønland er utstyrt med overvåkingskameraer. Det vites foreløpig ikke om dette har vært utløsende for de ni pågripelsene. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN / DAGBLADETVis mer

Ni personer pågrepet etter funn av død mann

Ble funnet i parkeringshus på Grønland i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til sammen ni personer er pågrepet etter at en mann i natt ble funnet død i et parkeringshus på Grønland i Oslo. Det opplyser Grete Lien Metlid, seksjonssjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Tre av de pågrepne er siktet for drap eller medvirkning til drap. De øvrige seks er siktet for «etterfølgende bistand».

- Den ene ble siktet på Politihuset (på Grønland) etter å ha vært inne til avhør. De andre ble pågrepet på andre steder. Så vidt jeg vet, skjedde alle pågripelsene uten dramatikk, sier hun.

- Flere teorier Det ble tidligere i dag kjent at det var en norsk-vietnamesisk mann i 40-åra som i 01-tida ble funnet drept i en bil i det aktuelle parkeringshuset i Smalgangen.

Den drepte ble oppdaget av en vekter, sittende i sin egen BMW.

Metlid vil i kveld ikke gå i detalj om pågripelsene eller kommentere hvilke teorier politiet jobber ut fra.

- Alt jeg kan si, er at vi jobber med flere teorier, og at det blir flere avhør i morgen og muligens også i kveld, sier hun.

Overvåking Tidligere i dag bekreftet Metlid overfor Dagbladet at politiet har hentet ut filer fra overvåkingskameraene i parkeringshuset. Kameraene gir god oversikt over hvem som tar seg inn eller ut, men seksjonssjefen vil altså ikke kommentere hvorvidt dette har vært utslagsgivende for pågripelsene og siktelsene.

Den drepte er en kjenning av politiet, men Metlid vil ikke kommentere om de tror drapet har sammenheng med mannens tidligere saker eller kjente kontakter.

Politiet har flere vitneobservasjoner av den avdøde i bilen i 23-tida. De ønsker flere vitner som kan ha sett ham mellom 23 og funntidspunktet i 01-tida. Personer med opplysninger kan kontakte Oslo politidistrikt på 22 66 90 50.