Ni politimenn drept av selvmordsbomber

Blodig angrep i Afghanistan.

BLODIG: Total 11 personer ble i dag drept da en selvmordsbomber slo til i Helmand-provinsen i Afghanistan. Foto: REUTERS/Scanpix
BLODIG: Total 11 personer ble i dag drept da en selvmordsbomber slo til i Helmand-provinsen i Afghanistan. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Elleve personer er drept og 24 skadet, etter at en selvmordsbomber i dag slo til i Afghanistans Helmand-provins, melder BBC.

Ni av de drepte var politimenn.

Selvmordsbomberen skal ha vært ikledd en politiuniform da han sprengte seg selv i nærheten av et politibygg i provinshovedstaden Lashkar Gah.

Dette er ett av flere bombeangrep i landet de siste dagene, i det BBC omtaler som den blodigste vinteren for de internasjonale troppene siden millitæraksjonene startet i 2001.

To britiske og fire amerikanske soldater ble i går drept i to bombeangrep i Helmand og Nangarhar.

Kandahars borgermester overlevde et annet angrep på søndag, etter en bombe gikk av og drepte én person.

- En sivil ble drept og seks ble såret, men borgermester Ghulam Haidar Hameedi slapp uskadd fra veibomben. Bilen han kjørte fikk skader, opplyser visepolitisjefen i Kandahar, Abdullah Khan ifølge NTB.


Storbritannia mistet lørdag sin 150. soldat i Afghanistan, under et angrep mot en patrulje i Musa Qala-området nord i Helmand-provinsen. Britene har for tiden over 8.000 soldater i landet, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer