Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni pustet inn farlig gass

Vogntog-velt npå E39 i Høyanger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni redningsmannskaper pustet inn farlig gass etter at et vogntog veltet på E39 ved Vadheim i Høyanger kommune i Sogn og Fjordane natt til tirsdag.

Fem av personene ble sendt til sykehus, mens resten fikk behandling på stedet. Føreren ble lettere skadd, melder NRK.

Vogntoget var på vei fra Hydro på Sunndalsøra til Karmøy med 26 tonn aluminiumsslagg da det kjørte av veien og havnet delvis ned i Ytredalselva, melder TV 2 Nettavisen.

En kranbil er tirsdag formiddag ventet å ankomme ulykkesstedet.

- Vi venter på en kranbil som skal komme ved 11-tiden. Inntil da blir veien sperret. Vi venter også på en gassmåler slik at vi kan finne ut om det har oppstått lekkasje, opplyser operasjonsleder Jon Sandvik i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Aluminiumsslagg utvikler gass og er brann- og eksplosjonsfarlig når det blir blandet med vann. Eksplosjonsfaren var ved 8.30-tiden tirsdag ikke over, men ble vurdert som mindre enn tidligere fordi vogntoget ligger i ro.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 00.05, og sperret E39. Verken biler eller folk fikk bevege seg nærmere enn 150 meter. 26 beboere i nærområdet ble evakuert. Like før klokka 6 tirsdag morgen kunne de returnere til sine hjem.

Aluminiumsslagg er miljøfarlig, og Statens forurensningstilsyn er varslet om ulykken. (©NTB)

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media