Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni skadd - hoppeslott tatt av vinden

Trafikklys knakk tvers av i Bergen.

 HOPPESLOTT-KAOS:  Den flygende hoppeslottmadrassen i bakgrunnen kom gjennom lufta med voldsom kraft på Festplassen i Bergen og bøyde trafikklyset (i metall) i forgrunnen. Ni personer ble kjørt til legevakt. FOTO: 2400-TIPSER.
HOPPESLOTT-KAOS: Den flygende hoppeslottmadrassen i bakgrunnen kom gjennom lufta med voldsom kraft på Festplassen i Bergen og bøyde trafikklyset (i metall) i forgrunnen. Ni personer ble kjørt til legevakt. FOTO: 2400-TIPSER. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Stor dramatikk på Festplassen i Bergen i ettermiddag: ni personer er kjørt til legevakt av ambulanse og politibil etter at et hoppeslott ble tatt av vinden.

Tre voksne og seks barn ble skadd.

- Den alvorligste skaden har en eldre kvinne, som fikk ødelagt en skulder. Hun er innlagt på sykehus, mens de andre åtte fikk sjekket lettere skader på legevakta, opplyser operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge ba.no var det et barn i hoppeslottet da det lettet. Barnet falt ut.

Flere av de skadde ble slått i bakken da hoppeslottet i stor fart feide over en fotgjengerovergang ved byparken.

Stolpene til trafikklys på begge sider av fotgjengerfeltet ble bøyd på midten

Operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt bekrefter at trafikklyset ble ødelagt.

Ikke sikret Det var turn- og idrettsforeningen Viking som sto bak arrangementet. Mona Sveen i Viking beklager at de ikke sikret hoppeslottet godt nok.

- Vi var ikke klar over at det skulle stå fast. Det fløy med en voldsom hastighet, sier hun til ba.no.

Arrangementet er nå avlyst. Både voksne og barn gråt åpenlyst etter sjokkopplevelsen.

Trafikklys i hodet Øyenvitne Randi Bjørge forteller om skremmende scener som utspant seg på Festplassen i løpet av sekunder.

- En mann fikk et trafikklys i hode og ei jente blødde. Folk lå strødd her. Madrassen kom flygende og rev folk overende, sier hun til bt.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media