E6 DOMBÅS - KLOKKA 04.10:  En kvinne er fløyet til sykehus på Lillehammer med helikopter og tre andre passasjerer med ambulansebil til Lillehammer og Trondheim etter at denne buss kjørte av veien på E6 like sør for Dombås i natt. 20 personer er involvert, og totalt ni personer er skadd.
Foto: Gro Anita Myhren / Vigga / NTB Scanpix.
E6 DOMBÅS - KLOKKA 04.10: En kvinne er fløyet til sykehus på Lillehammer med helikopter og tre andre passasjerer med ambulansebil til Lillehammer og Trondheim etter at denne buss kjørte av veien på E6 like sør for Dombås i natt. 20 personer er involvert, og totalt ni personer er skadd. Foto: Gro Anita Myhren / Vigga / NTB Scanpix.Vis mer

Ni skadd i bussulykke - kvinne hentet i helikopter

Buss fra Lavprisekspressen kjørte ut på E6 ved Dombås i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dombås): Ni personer er skadd etter at en buss med 20 personer om bord kjørte av E6 rett sør for Dombås sentrum like etter klokka 04 i natt.

En kvinne som satt fastklemt inne i bussen halvannen time, ble trukket løs av redningsmannskaper like etter klokka 05.30.

Hun er blitt fraktet med ambulansehelikopter til sykehus i Lillehammer, opplyser operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politikammer til Dagbladet.

Der var en nordgående rutebuss fra selskapet Lavprisekspressen  som kjørte av veien og veltet.

- Ingen er omkommet. To er kjørt med ambulanse til sykehuset i Lillehammer og en tredje busspassasjer til sykehus, får Dagbladet opplyst ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Tilstanden til kvinnen som er fraktet med helikopter til sykehuset i Lillehammer skal ikke være livstruende. De andre tre busspassasjerene som er kjørt til sykehus, er ikke hardt skadd.

Stengt og omkjøring E6 var fortsatt stengt for tungtrafikk ved 07.15-tiden, mens annen trafikk blir omdirigert til riksvei 497 mellom Nordsel og Dombås mens redningsoperasjonen pågår. 

Det var 11 minusgrader, ikke snøvær og bar veibane med enkelte glatte partier i området da utforkjøringen skjedde.

Ingen andre kjøretøyer var involvert i ulykken.

- Kan sjåføren ha sovnet ved rattet?

- Det er et av mange spørsmål våre folk på stedet må stille. Vi kjenner ennå ikke årsaken til ulykken. Sjåføren er blant de skadde, men han skal ga vært i stand til å prate med politi på stedet, sier operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Stor redningsoperasjon De 16 som ikke er fraktet til sykehus i Lillehammer eller Trondheim, blir sjekket på legevakta i Dombås og har blitt samlet på Dombås Hotell.

- Politiet fikk melding fra AMK klokka 04.10. Det har vært en stor redningsoperasjon. Bussen var dratt opp igjen før klokka 06, sier politiets operasjonsleder.