Ni smittetilfeller: - Har ikke kontroll

Helsemyndighetene i Hongkong sier at de ikke har kontroll på coronasmitten i regionen - selv om smitten synker.

IKKE KONTROLL: Helsemyndighetene i Hongkong sier at de ikke har kontroll. Fredag ble det registrert ni smittetilfeller. Foto: Shutterstock / NTB
IKKE KONTROLL: Helsemyndighetene i Hongkong sier at de ikke har kontroll. Fredag ble det registrert ni smittetilfeller. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Hongkong har det siste døgnet registrert ni nye coronatilfeller. Det er første gang på to uker at regionen ikke registrerer et tosifret smittetall på over to uker.

Likevel mener myndighetene at det er for tidlig å si at regionen har kommet over omikron-utbruddet i landet.

- Det er for tidlig å si at vi har situasjonen under kontroll fordi vi fortsatt får nye smittetilfeller hver dag, sa helsevernkontrollør Edwin Tsui Lok-kin på en pressekonferanse fredag. Det skriver South China Morning Post.

Milde symptomer

Av de ni smittetilfellene som ble registrert fredag var seks tilfeller importsmitte og tre lokale.

Helsetjenesten i regionen rapporterte også fredag at alle coronapasientene som er innlagt på sykehuset ikke er alvorlig syke. De fleste hadde ingen eller milde symptomer, som vondt i halsen, rendene nese eller lav feber.

Siden mai 2021 har det vært få registrerte smittetilfeller i Hongkong med daglige smittetall liggende på rundt 2 og 5.

I desember tok imidlertid smitten seg opp i regionen, noe som har ført til at myndighetene følger nøye med på hvert enkelt smittetilfelle. Det er i tråd med Kinas «nulltoleranse-strategi» overfor smitteutbrudd.

Sporer smitteutbrudd

Helsemyndighetene har de siste dagene gjennomført smittesporing etter to omikron-utbrudd.

Der har helsemyndighetene funnet ut av at smitten kan spores tilbake til flymannskapet på Cathay Pacific som hadde tatt med seg smitten inn i regionen.

Et person blant flymannskapet skal ha smittet moren sin, som igjen førte til et smitteutbrudd der 45 tilfeller ble registrert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer