Ni spesialister fra Kripos skal løse dødsgåte i Hareid

Mistenkelig dødsfall etter funn av person med synlige skader.

MISTENKELIG: Med hjelp fra Kripos starter politiet nå tekniske undersøkelser i huset på Hareid der en person ble funnet død med synlige skader tidligere i dag.
Foto: Knut Arne Aarset / Sunnmørsposten / NTB scanpix
MISTENKELIG: Med hjelp fra Kripos starter politiet nå tekniske undersøkelser i huset på Hareid der en person ble funnet død med synlige skader tidligere i dag. Foto: Knut Arne Aarset / Sunnmørsposten / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Sunnmøre har startet en intens etterforskning etter at en person ble funnet død i et bolighus på Hareid i 13.30-tida i dag.

- Første undersøkelser på stedet viste raskt at dette var et mistenkelig dødsfall da det var synlige skader på den avdøde personen, sa fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt på en pressekonferanse i kveld.

Bøen sier til Dagbladet at politiet tror skadene ble påført av en eller flere andre personer.

- Men vi vet ikke om dette er dødsårsaken til vedkommende, sier Bøen.

Personen som tilhører adressen er ikke den omkomne. Han har status som vitne i saken og avhøres i kveld.

Politiet ønsker ikke å kommentere skadene ytterligere. Den døde personen er ikke identifisert og skal obduseres så raskt som mulig. Heller ikke det som kan vise å være et åsted er undersøkt ennå.

- Men vi begynner å danne oss et bilde av hva som kan ha skjedd, sier han.

Sunnmøre politidistrikt har bedt Kripos om bistand til etterforskningen og til sammen ni personer skal bistå med tekniske og taktiske, samt datatekniske undersøkelser.

- Etterforskningen er i startfasen og vi etterforsker bredt. Ingen er pågrepet eller har vært inne til avhør som mistenkt i saken, sier lensmannen.

Politiet ber publikum som vet noe om å ta kontakt.

- Dødstidspunktet ser ut til å være en gang mellom seint natt til fredag og klokka 13.30 fredag. Vi ber de som vet noe i tilknytning til dødsfallet om å ta kontakt med politiet. Også personer som kan vite noe fra etter klokka 13.30 bes melde seg, sier han.

I tillegg til de ni Kripos-ansatte er 25 tjenestemenn fra Sunnmøre politidistrikt satt i sving for å løse gåten.