IKKE ALENE: Den nyinnsatte landbruksministeren Sylvi Listhaug (Frp) er ikke alene om å komme fra PR-bransjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE ALENE: Den nyinnsatte landbruksministeren Sylvi Listhaug (Frp) er ikke alene om å komme fra PR-bransjen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ni statssekretærer kommer fra PR-bransjen

Mens tre av dem kommer fra jobber som journalister eller redaktører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbruksminister Sylvi Listhaug er ikke alene i den nye regjeringen om å komme fra PR-bransjen. Ni av de 38 statssekretærene i Solberg-regjeringen gjør det samme.

Blant statsrådenes nye politiske rådgivere har 4 av 14 bakgrunn fra PR-bransjen, skriver Klassekampen.

- Jeg opplever dette som en enorm anerkjennelse av bransjen vår. I Geelmuyden. Kiese har vi rekruttert the best and the brightest i 25 år, og det er lurt av den blåblå regjeringen å trekke veksler på disse talentene, sier PR-nestor Hans Geelmuyden til avisen.

Geelmuyden mener makten i norsk politikk har forflyttet seg fra partiene og over til PR-bransjen.

- Politikk lages på nye måter i 2013, og de politiske partiene har ikke lenger monopol. Nå lages politikk på nye arenaer. Kommunikasjonsbyråene er en viktig del av denne dynamikken, sier han.

Geelmuyden mener ikke bransjen har fått for mye makt.

- Pressen kaller det påvirkning, men vi kaller det medvirkning. Vi medvirker til nye regulatoriske løsninger for hvordan makten utøves i samfunnet. Slik er vi med på å lage ny politikk, sier han.

I tillegg til de ni statssekretærene som er hentet fra PR-bransjen, kommer tre personer direkte fra jobber som journalister eller redaktører.

(NTB)