Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningkrisa:

Ni syriske flyktninger frøs ihjel i Libanon

Ble funnet frosset ihjel i et fjellområde nær Syria-grensa.

VINTER OG KULDE: Grensa mellom Syria og Libanon er i et fjellområde. Her frøs flere syriske flyktninger ihjel. Bildet er fra landsbyen Sawfar i Libanon. Foto: Jamal Saidi / Reuters / Scanpix
VINTER OG KULDE: Grensa mellom Syria og Libanon er i et fjellområde. Her frøs flere syriske flyktninger ihjel. Bildet er fra landsbyen Sawfar i Libanon. Foto: Jamal Saidi / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni syriske personer, inkludert minst ett barn, flyktet fra det borgerkrigsherjede Syria og opp fjellene og inn i Libanon.

Der ble de funnet døde på bakken, frosset ihjel, ifølge libanesiske militære, skriver Al Jazeera.

Snøstorm

De døde flyktningene ble funnet etter en snøstorm i Masnaa-området. Minst en av de døde skal være et barn.

- Hæren reddet seks andre syrere på flukt, men en av dem døde på sykehuset, av frostskader, ifølge libanesisk militære.

Dermed døde ti personer av kulde.

- Likene er fraktet til et sykehus i området, og hæren fortsetter å lete etter mennesker som kan være ute i snøen, melder militæret videre.

Enorme lidelser

To syrere ble arrestert og siktet for menneskesmugling.

Temperaturene på grensa mellom Syria og Libanon er nå svært lave. Det skaper store utfordringer for de over 350 000 syriske flyktningene som bor i telt i Bekaa-dalen, rundt 60 kilometer nord for Masnaa.

- Vi har ikke noe annet enn smarte, sykdom og lidelse, sier Hammadi Chelbi, en syrisk flyktning som bor i et telt i Bekaadalen til Al Jazeeras utsendte.

En million syriske flyktninger har registrert seg i Libanon, men tallet er antagelig nærmere 1,5 til to millioner. De fleste bor under svært dårlige forhold.

FNs flyktningbyrå, UNHCR, får ikke inn nok penger til å hjelpe de mange trengende syriske flyktningene i Libanon. I fjor ba organisasjonen om 228 millioner, men fikk inn mindre enn 60 prosent av hva de ba om.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!