Ni tatt for våpentyveri

Ni menn er i natt pågrepet i forbindelse med våpentyveriet på Jørstadmoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har tilsammen pågrepet ni personer i forbindelse med våpentyveriet på Jørstadmoen militærleir, blir det opplyst på en pressekonferanse i ettermiddag.

Alle er siktet i forbindelse med selve tyveriet eller for grovt heleri, opplyste politiet i Gudbrandsdal politidistrikt

En av de pågrepne er fra Gjøvik, mens de åtte andre er fra Sandefjordsområdet.

Politiet bekrefter at det er gjort beslag av stjålne våpen, men de vil ikke si hvor store beslag de har gjort. - Det var en utløsende faktor natt til tirsdag som førte til pågripelsene, sier politiinspektør Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker imidlertid ikke å si noe om hva som var den utløsende faktoren.

Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte om noen av de pågrepne har tilknytning til det høyreekstreme miljøet, men de forteller at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har deltatt i etterforskningen av tyveriet.

Politiet ser våpentyveriet på Jørstadmoen i sammenheng med et våpentyveri fra et heimevernslager i Bø i Telemark 21. august i år, ifølge NRK.

Tause

Politiet la i dag morges lokk på saken inntil en pressekonferansen i ettermiddag.

- Vi vil ikke si noe nå, bortsett fra å bekrefte at fem personer er pågrepet, sa en svært ordknapp politinspektør, Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i dag.

- Dagbladet.no har fått opplyst at de pågrepne er under transport til Lillehammer for avhør nå i formiddag. Stemmer dette?

- Jeg vil ikke si noe mer om denne saken nå.

- Kan flere bli pågrepet?

- Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier Sørby.

Sjekket ransmiljø

Det var natt til 26. august at ukjente personer brøt seg inn på Jørstadmoen militærleir på Lillehammer. Tyvene kom seg inn ved å klippe hull i et gjerde rundt leiren.

Tilsammen 123 våpen ble stjålet, blant annet AG 3, MP-5, flere pistoler og skarpskyttervåpen.

Det ble funnet interessante tekniske spor ved kasernene på Jørstadmoen etter våpenkuppet.

- Vi håper naturligvis disse sporene vil bidra til et gjennombrudd i etterforskningen, opplyste politiet til Dagbladet etter tyveriet.

Etter tyveriet har politiet sjekket flere miljøer som kan tenkes å ha bruk for slike kraftige våpen. Blant annet har ransmiljøet, straffedømte eksmilitære og mulige terroristmiljøer blitt sjekket.

TAUS:</B> Politiinspektør Olav Sørby vil ikke si noe om pågripelsene i natt.