Ni terrormistenkte arrestert

Kan ha stått bak 21.juli-bombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ni personer er arrestert i antiterror-razziaer i Tooting i Sør-London, mistenkt for terrorbombene for nøyaktig en uke siden. Det melder Sky News og BBC.

Seks personer ble arrestert på en adresse, tre på en annen. Arrestasjonene kommer etter at tre kvinner ble pågrepet i Stockwell, mistenkt for å huse ettersøkte terrorister.

De ni skal ikke inkludere noen av de tre mistenkte som politiet tidligere har frigitt bilde av. Disse er fortsatt på frifot og gjenstand for en intens menneskejakt.

Politiet fortsetter avhørene av Yasin Hassan Omar (24), den første av de fire - eller fem - bombemistenkte som så langt er tatt.

Omar ble overmannet med elektrosjokkvåpen og arrestert i en væpnet politiaksjon mot et hus i Birmingham i går. Han ble brakt til strengt bevoktede Paddington Green politistasjon, mistenkt for å ha sprengningsforsøket på en t-banevogn på Warren Street Station.

Hittil er 21 personer arrestert etter 21.juli-bombene:

28. juli: Ni menn arrestert i Totting
27. juli: Tre kvinner arrestert i Stockwell
27. juli: Mann (Omar) arrestert i Small Heath, Birmingham
27. juli: Tre menn arrestert i Ward End, Birmingham
25. juli: Mann arrestert nær Curtis House, Nord-London
24. juli: Mann arrestert nær Curtis House
23. juli: Mann arrestert i Tulse Hill, Sør-London
22. juli: To menn arrestert i Stockwell, Sør-London. En av de to løslatt 27. juli

(Kilde: BBC).

OMAR ARRESTERT: Politiet står vakt utenfor huset i Birmingham der terrormistenkte Yasin Hassan Omar (24) ble arrestert i går kveld. Foto: Scanpix
OMAR ARRESTERT: Politiet står vakt utenfor huset i Birmingham der terrormistenkte Yasin Hassan Omar (24) ble arrestert i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer
TATT I GÅR: Yasin Hassan Omar (24) mistenkt for det mislykkede sprengningsforsøket mot en t-banevogn på Warren Street station.
NYTT BILDE: En av de tre andre som politiet tidligere har frigitt bilde av, på et nytt og tydeligere overvåkningsbilde fra Shepherd´s Bush. Mannen er ikke identifisert.
NAVNGITT MISTENKT: Muktar Said Ibrahim (27) mistenkt for sprengningsforsøk mot 26-bussen i Hackney.
ETTERLYST: For bombeforsøket på Oval Station. Mannen er ikke identifisert.