Ni til sykehus etter møteulykker nord i Buskerud

Mye tyder på at begge ulykkene har skjedd som følge av glatt føre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt ni personer er tatt med til sykehus etter at to møteulykker inntraff kort tid etter hverandre nord i Buskerud tirsdag kveld.

Den første ulykken fant sted på fylkesvei 287 ved Sigdal. Fire personer var i de to involverte bilene. En av de fire ble hentet av luftambulanse og fløyet til Drammen sykehus, mens de tre andre ble kjørt dit i vanlig ambulanse. Skadeomfanget er ukjent for alle.

Den andre ulykken inntraff på E16 ved Kudalen. Operasjonsleder Ole Christian Bekkedal opplyser til NTB at i alt fem personer var involvert.

- De er transportert til Ringerike sykehus. Skadeomfanget er ukjent. Politiet er på vei opp dit nå, sier han.

Videre opplyser han at veien er ryddet, og at den ville bli åpnet igjen om fem minutter. Politiet i Nordre Buskerud har bedt om bistand fra Søndre Buskerud som følge av at ulykkene skjedde så kort tid etter hverandre.

Ifølge operasjonslederen tyder mye på at begge ulykkene har skjedd som følge av glatt føre.

- På E16 er det snakk om at en av bilene mistet kontrollen på dårlig føre og kom over i motgående kjørefelt. Det er også glatt på fylkesvei 287, men der skjedde ulykken på et rett veistrekke, så vi håper på å få avhørt vitner og noen av de involverte på sykehuset senere for å få oppklart årsaken, sier Bekkedal.

(NTB)