Niåring drept av strøm

Den ni år gamle gutten skulle hente en ball som hadde trillet inn under en husvogn. Men gutten kom ikke løs igjen: Vogna hadde blitt strømførende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på Rosendals camping nord for Falkenberg i Sverige. Gutten spilte fotball med en kamerat, men ballen rullet inn under husvognen som står fast på campingplassen.

Gutten krabbet inn under vognen for å hente ut ballen, men ble liggende, skriver Aftonbladet. Kameraten ville dra ham frem, men oppdaget at han fikk støt da han tok 9-åringen i foten.

Kameraten sprang og hentet faren som er elektriker. Mannen dro ut strømkablene til husvognen. Men da var gutten allerede død.

Politiet er ikke sikre på hva som har skjedd.

- Vi er ikke sikre. Men siden kameraten kjente strøm, men ikke faren hans som dro ut kablene, så mistenker vi at husvognen har vært strømførende, sier Jan Persson Falkenberg-politiet til Aftonbladet.

Vognen er 14 år gammel. Eieren har flere vogner på campingplassen. Han sier til politiet at han vasket og rengjorde vognen i går, og at alt fungerte som det skulle. Vognen er tilsluttet en vanlig stikkontakt i en stolpe utenfor vognen. Eieren tror at det kan ha vært en feil på kontakten.