Astroworld-tragedien:

Niåring kjemper for livet

Åtte mennesker døde og mange ble skadet under konserten i Texas på fredag. Tilstanden til ni år gamle Ezra er fortsatt kritisk.

HARDT SKADET: Ezra Blount (9) kjemper for øyeblikket for livet. Foto: Gofoundme
HARDT SKADET: Ezra Blount (9) kjemper for øyeblikket for livet. Foto: Gofoundme Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsertkaoset da Travis Scott opptrådte på festivalen Astroworld tok livet av åtte mennesker fredag kveld. Det var også flere som ble skadd under konserten, og noen av dem kjemper fortsatt for livet.

Ezra Blount (9) er et av disse ofrene. Han dro på konserten på fredag sammen med faren sin, skriver en lokalavis i Houston, ABC13.

På et tidspunkt under showet var Ezra på farens skuldrer, for å beskyttes for kaoset i folkemengden. Men da ting kom helt ut av kontroll, ble faren selv utmattet, besvimte og falt.

Tråkket på

Ezra ble liggende på bakken etter fallet og ble tråkket på gjentatte ganger.

Til å begynne med ble gutten ført til et sykehus som «John Doe», da ambulansepersonellet ikke hadde identifisert ham.

KRITISERES: Travis Scott er i hardt vær etter åtte personer døde under festivalen hans i Houston. Vis mer

Faren og familiemedlemmer prøvde desperat å finne ut hvor sønnen var. Til slutt fikk de vite hvor han befant seg. Niåringen hadde fått store organskader og ligger for øyeblikket i koma.

Slektninger forteller til ABC13 at Ezra også har alvorlig hevelse i hjernen.

- Forventer trygghet

De ber om at noen tar ansvar for de rystende hendelsene fra konserten.

- Hvordan kunne dette skje i byen Houston? Når vi går på konserter og forskjellige arrangementer, forventer vi trygghet og sikkerhet, sa bestefaren til Ezra i et videointervju med ABC13.

En GoFundMe er satt opp for å hjelpe familien med medisinske utgifter.

Totalt 25 personer ble fraktet til sykehus etter festival-tragedien.

Travis Scott om dødsfallene

- Jeg vil bare sende ut mine bønner til de vi mistet i går kveld. Vi jobber med å identifisere familiene for å hjelpe dem gjennom denne vanskelige tida. Fansen betyr alt for meg, og jeg vil alltid gi dem en positiv opplevelse.

Det uttalte rapperen Travis Scott på Instagram lørdag kveld, drøyt et døgn etter at åtte mennesker mistet livet under en av konsertene hans.

Ifølge politiet i Houston er ofrene i alderen 14, 16, 21, 23 og 27 år. To av ofrenes identitet er ikke offisielt bekreftet.

14-åring døde

Konsertens yngste offer er 14 år gamle John Hilgert. Han gikk i 9. klasse på Memorial High School i Houston, og var på konserten med en venn. Vennen overlevde, forteller mora til Houston Chronicle.

«Tankene våre går ut til studentens familie, hans venner og de ansatte ved Memorial. Dette er et tragisk tap og hele MHS-familien er i sorg i dag», skrev skolens rektor, Lisa Weir, i et brev til lokalsamfunnet, ifølge ABC 13.

YNGSTE OFFER: John Hilgert ble bare 14 år gammel. Han elsket baseball. Dette bildet er delt av treneren hans på Instagram. Foto: @houstonbaseballpro
YNGSTE OFFER: John Hilgert ble bare 14 år gammel. Han elsket baseball. Dette bildet er delt av treneren hans på Instagram. Foto: @houstonbaseballpro Vis mer

En analyse fra Washington Post antyder at konserten fortsatte i omtrent én time etter at publikum først begynte å vise tegn til panikk. Avisa har også fått dokumentasjon som tyder på at flere personer forsøkte å slå alarm, men at de ble overdøvet av Scotts opptreden.

Politiet er nå i full gang med å etterforske tragedien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer