Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Niåringen avhøres i morgen

Jenta som ble funnet fastbundet til et tre skal undersøkes av helsepersonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er fortsatt et mysterium hva som skjedde da den ni år gamle jenta ble bundet fast til et tre i Kristiansand i går.

- Vi holder alle muligheter åpne og går bredt ut i etterforskningen. Det er mulig dette er barnestreker og ingen straffesak, men det er også mulig det er en straffesak, sier politiadvokat Bodil Folkestad Gyland til Dagbladet.no.

Dommeravhør i morgen

Jenta vil ikke bli avhørt før i morgen og politet vil vente med å kommentere saken nærmere til etter dommeravhøret. Niåringen vil også bli undersøkt av helsepersonell for å være sikker på at hun ikke ble skadd.

- Avhøret er i hovedsak utsatt til i morgen på grunn av rettens kapasitet, sier Gyland.

I følge flere av redningsmannskapene skal jenta ha sagt at hun ble bundet fast av to menn.

- Vi vil hverken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene før avhøret med jenta er gjennomført. I dag avhører vi også ulike vitner for å få et bedre bilde av saken, sier Gyland.

Forsvant på veien hjem

SIKRET SPOR: Politiet sperret av hagen der niåringen ble funnet bundet til et tre. Jenta skal ikke ha vært skadd, men måtte skjæres løs fra tauet. Foto: EIVIND PEDERSEN
SIKRET SPOR: Politiet sperret av hagen der niåringen ble funnet bundet til et tre. Jenta skal ikke ha vært skadd, men måtte skjæres løs fra tauet. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Flere politipatruljer, mannskaper fra Røde Kors og andre frivillige lette i flere timer i går etter jenta. Hun ble med ei venninne hjem fra skolen klokka 13.30, men forlot boligen hennes klokka 14.15. Derfra skulle hun ha gått hjem på en veistrekning som tar 10-15 minutter å gå.

Niåringen ble meldt savnet i 16-tida, og til tross for de mange sjåførene og fotgjengerne som lette etter jenta i hele går kveld, ble hun ikke funnet før klokka 21.08.

- Hun ble funnet bundet fast med tau til et tre i en hage. Stedet ligger i det samme boligområdet som skolen og hjemmet til jenta. Det er korte avstander det er snakk om, sa operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling