Niåringen i Langesund funnet

Ble funnet hos bekjente kort vei fra redningshovedkvarteret.

STOR LETEAKSJON: Et Sea King-helikopter fra Rygge ble kalt ut for å delta i den storstilte letingen etter niåringen. Foto: PER FLÅTHE/DAGBLADET
STOR LETEAKSJON: Et Sea King-helikopter fra Rygge ble kalt ut for å delta i den storstilte letingen etter niåringen. Foto: PER FLÅTHE/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den niårige jenta som har vært savnet i Langesund i Telemark, ble like før klokka 08 funnet i god behold. Dermed blir den storstilte leteaksjonen etter henne avblåst.

- Klokka 07.47 kom det inn melding om at hun var funnet i et bolighus, opplyser operasjonsleder Jens Arne Bærdal ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Hos bekjente
- Jenta har vært hjemme hos bekjente hele tida, forteller jourhavende politiadvokat Hilde Jorunn Skei Kostveit til Dagbladet
Hun opplyser at niåringen er inne til en prat med politiet på Bamble lensmannskontor.

- Hvordan ble hun funnet?

- Det var resultatet av undersøkelsene våre, er svaret fra operasjonsleder Bærland.

Operasjonslederen forteller at stedet der niåringen ble funnet, et boligfelt, ligger et stykke fra skolen, men i nærheten av redningshovedkvarteret.

Hvorfor jenta overnattet hjemmefra i natt, er ikke kjent - men politiet håper å få klarhet i dette gjennom samtaler med foreldrene, venner og skolen.

Full alarm
Det ble slått full alarm da den opprinnelig burmesiske jenta ikke kom hjem fra skolen, etter å gått derfra i 13.30-tida. Det er under en kilometer mellom skolen og hjemmet.

Alarmen gikk imidlertid ikke før seint på kvelden, ti timer etter at niåringen skulle vært hjemme. Men da ble store styrker, med politiet, Røde Kors, hundepatruljer, et helikopter fra Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge og ei redningsskøyte satt inn.

- Vet dere hvorfor det tok så lang tid før hun ble meldt savnet?

- Det er blant aspektene vi håper å få klarhet i når vi har snakket med jenta og dem rundt henne, sier politiadvokat Kostveit.

Hun understreker leteaksjonens omfang.

- Store ressurser ble satt inn i aksjonen, og vi ønsker å finne ut hva som gikk galt her, sier Kostveit til Dagbladet.

Lette i vannkanten
Mannskapene har lett iherdig i hele natt, i det til dels ulendte terrenget på stedet. Spesiell oppmerksomhet har man viet vannkanten, og varmesøkende kamera er blitt brukt.

- Sea King-en kom fra Rygge, og er på vei tilbake nå, opplyser vakthavende redningsleder Stein-Jarle Langvik ved HRS til Dagbladet.

Søket var planlagt utvidet nå i morgentimene, men er isteden altså avblåst.

- Vi er svært fornøyd med at hun er funnet, og takker alle som har bidratt til letingen, sier politiadvokat Hilde Jorunn Skei Kostveit.

ULENDT: Søket foregikk til dels i et ulendt skogsterreng ved Rognsfjorden. Foto: PER FLÅTHE/DAGBLADET
ULENDT: Søket foregikk til dels i et ulendt skogsterreng ved Rognsfjorden. Foto: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer