Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nibarnsmor dømt for trygdebedrageri på 1,4 millioner

Dømt til fengsel i Asker og Bærum tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 50-årene fra Bærum er i Asker og Bærum tingrett dømt for trygdebedragerier på nesten 1,4 millioner kroner.

Retten mente kvinnen burde dømmes til ett års fengsel, men hun fikk strafferabatt og deldom fordi hun tilsto og fortsatt forsørger to av sine ni barn, skriver Budstikka.

Dommen endte dermed med ni måneders fengsel, fire av dem må hun sone.

- Soning av en relativt lang fengselsstraff vil påføre hennes barn for stor belastning, skrev tingrettsdommer Jens-Sveinung Wegner i dommen.

Bakgrunnen for dommen er at kvinnen i løpet av seks år mottok 852.000 kroner for mye i rehabiliterings- og arbeidsavklaringspenger fra Nav. Hun fikk dessuten 542.000 kroner for mye i sosialstøtte fra Bærum kommune. Samtidig som hun mottok ytelsen, jobbet kvinnen på et bo- og behandlingssenter i Bærum.

I tillegg til fengselsstraffen, må kvinnen betale tilbake drøye 900.000 kroner til Nav og Bærum kommune. Ettersom hun til tross for arbeidsforholdet sitt hadde fått noe i sosialhjelp, slipper hun å betale hele beløpet tilbake.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling