FIKK NYHETEN PÅ JOBB: Her jubler Karina Rege Olsen (37) over lotto-nyheten hun fikk da hun var på jobb som pleiemedhjelper på Sivdamheimen. Hetsen hun mottok etter å ha vært åpen om gevinsten ble imidlertid et skår i gleden for nibarnsmora. Foto: Privat 
FIKK NYHETEN PÅ JOBB: Her jubler Karina Rege Olsen (37) over lotto-nyheten hun fikk da hun var på jobb som pleiemedhjelper på Sivdamheimen. Hetsen hun mottok etter å ha vært åpen om gevinsten ble imidlertid et skår i gleden for nibarnsmora. Foto: Privat Vis mer

Nibarnsmora var åpen om lottogevinsten. Da startet hetsen

- Noen burde revet ut eggstokkene dine for lenge siden. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nibarnsmora Karina Rege Olsen fra Kvernaland i Rogaland var på jobb på Sivdaheimen da Norsk Tipping ringte henne med gladsaken på lørdag.

Hun hadde fått sju rette i Lotto og vunnet en gevinst på 2,3 millioner.

- Det er det sykeste jeg har vært med på, var den nybakte lottomillionærens umiddelbare reaksjon.

Olsen står bak bloggen nibarnsmamma og fortalte om gevinsten der, i tillegg til på Norsk tippings hjemmesider og i en artikkel i Nettavisen.

Her skrev hun blant annet at hun har vært tilkallingsvikar som pleiemedhjelper tre steder for å få endene til å møtes.

- VI har ikke engang hatt råd til ferie, fortalte hun til Nettavisen.

Men gleden fikk raskt et skår. Ikke alle tilbakemeldingene som rant inn hos Olsen var positive.

- Burde få revet ut eggstokkene

Blant alle gratulasjonene kom deg også e-poster der barna hennes ble omtalt som «lausunger». Andre mente det ikke var rart hun var blakk som hadde så mange barn.

En gikk så langt som å skrive at noen burde ha revet ut eggstokkene hennes for mange år siden.

Olsen synes det er tøft å motta slike meldinger og reagerer spesielt på at de trekker inn barna hennes.

- For meg er det uvirkelig at folk kan være slik. Jeg skjønner ikke at de ikke kan unne noen noe positivt. De skriver det til og med under fullt navn. De skammer seg ikke engang over det de skriver. Jeg klarer ikke å forstå slik oppførsel, sier hun til Dagbladet.

Misoppfatter

- Hvor mange barn jeg har valgt å få, er det ingen som har noe med. Vi har mange barn fordi vi ønsker å ha det, familien er det viktigste for meg, sier Olsen som likevel føler for å oppklare litt.

- Jeg tror mange har misoppfattet situasjonen min. Jeg er ikke alene, men har en fantastisk mann som gjør en kjempejobb. Jeg har tre jobber fordi jeg selv ønsker å tjene litt ekstra slik at jeg også kan unne barna mine ting som jeg selv ikke fikk som liten. Det er heller ikke slik at vi aldri har vært på ferie. Jeg klarer meg bra selv om jeg har valgt å få mange barn, sier hun.

Angrer ikke på åpenhet

Angrer du på at du var åpen om gevinsten?

- Jeg angrer ikke på at jeg var åpen, jeg tenker at det er sånn jeg er. Jeg er jo sinnssykt overlykkelig for denne muligheten. Men jeg må innrømme at jeg tenker det er synd at det skal være så mye negativitet, når jeg først har vunnet, sier Olsen.

Hun sier de aller fleste tilbakemeldingene har vært positive.

- Det er også slik at det er mange som tar meg i forsvar i debattfeltet når noen har skrevet noe negativt. Det setter jeg pris på, sier hun.

- Ikke hørt om liknende

Norsk Tipping sier de ikke kjenner til liknende historier hos tidligere vinnere.

- Vi har ingen historikk med at slike ting skjer. Det er nesten aldri noe negativitet rundt det å vinne i Lotto, sier leder for samfunnskontakt i Norsk Tipping Edvar Lysne til Dagbladet.

Han forteller at Norsk Tipping har egne ansatte som har som jobb å være tilgjengelige for vinnerne for praktisk rådgivning og oppfølging – i tillegg til at de tilbyr ekstern, økonomisk rådgivning fra et advokatfirma.

De gir ingen spesielle råd om hvor vidt vinnerne bør stå fram eller ikke.

- Vi sier de selv må velge om de vil stå fram eller ikke. Dette er veldig individuelt. Noen har lyst til å holde det for seg selv, mens andre har lyst til å fortelle om det. Som regel er det uproblematisk å stå fram. Vi har aldri opplevd slik uakseptabel hets som dette, selv om det selvsagt kan ha forekommet uten at det er kommet oss for øre, sier han.