Parisavtalen

Nicaragua signerer Parisavtalen. Nå gjenstår kun Trump og Assad

Avtalen blir sett på som den viktigste og beste klimaavtalen som noensinne har blitt inngått.

PARISAVTALEN: President Donald Trump trakk USA ut av Parisavtalen i juni i år. I kveld bekreftes det at Nicaragua signerer avtalen, og dermed gjenstår kun USA og Syria. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
PARISAVTALEN: President Donald Trump trakk USA ut av Parisavtalen i juni i år. I kveld bekreftes det at Nicaragua signerer avtalen, og dermed gjenstår kun USA og Syria. Foto: REUTERS/Joshua Roberts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet:) Mandag kveld melder nyhetsbyrået AFP at Nicaragua har signert den globale klimaavtalen.

- Det eneste internasjonale verktøyetForrige uke varslet Nicaraguas president Daniel Ortega om at landet snart ville signere avtalen. Nicaraguas regjering har tidligere nektet å signere avtalen, da de mente at den ikke krevde nok av de velstående nasjonene, skriver Independent.

I en uttalelse fra regjeringen til president Daniel Ortega mandag kveld heter det at Parisavtalen er «det eneste internasjonale verktøyet som gir vilkår for å takle global oppvarming og dens effekter».

Syria og USANicaragua og Syria var de eneste landene som ikke sluttet opp om Parisavtalen, fram til USAs president Donald Trump kunngjorde at han trekker landet fra avtalen i begynnelsen av juni.

Nå er president Trump og Syrias president Bashar al-Assad de eneste verdenslederne som ikke støtter miljøavtalen.

- Avtalen er mindre om klimaet og mer om andre land som vinner en finansiell fordel over USA, sa Trump den gang. Han mente dette var grunnen til jubelen fra verdens øvrige land da USA under president Obama sluttet seg til avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer