Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nicholas (15) drepte hele familien

Tok livet av moren, faren og to yngre brødre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familien på fem bodde i forstaden Cockeysville utenfor Baltimore, ikke langt fra Washington D.C. Etter å ha kranglet med faren fredag, fant 15-åringen fram farens pistol.

Etter at resten av familien hadde lagt seg, gikk han fra rom til rom og skjøt hver og en av dem, faren John Browning (45), moren Tamara (44) og de to lillebrødrene Gregory (13) og Benjamin (11).

Nicholas Waggoner Browning ble pågrepet i går, siktet for fire tilfeller av overlagt drap. Han vil bli straffeforfulgt som en voksen, men er for ung til å dømmes til dødsstraff, ifølge loven i staten Maryland.

Lot som ingenting

Etter å ha drept familien, kastet Browning fra seg pistolen i noen busker nær hjemmet. Han tilbrakte så hele natt til lørdag og lørdag sammen med venner, og lot som om ingenting var skjedd. Vennene var med ham tilbake til huset ved 17-tida lørdag ettermiddag. 15-åringen gikk inn i huset, og kom kort tid etter ut og fortalte vennene at faren var død. Så ringte han nødnummeret 911.

- Politiet fant faren død i stua i første etasje. Moren og brødrene lå døde i soverommene i andre etasje. Det var ingen tegn på at de hadde satt seg til motverge, sier polititalsmann Bill Toohey ved Baltimore-politiet til AP.

Åtte timer seinere ble 15-åringen arrestert, siktet for drapene.

- Klokka 01.00 lokal tid natt til søndag ble han arrestert, etter å ha innrømmet drapene i politiavhør, sier polititalsmann Bill Toohey ved Baltimore-politiet.

MØNSTERFAMILIE: Naboene beskriver familien Browning som «flotte mennesker» som kunne plukke opp søppel langs gata for å holde nabolaget rent. Foto: STEVE RUARK/AP/SCANPIX
MØNSTERFAMILIE: Naboene beskriver familien Browning som «flotte mennesker» som kunne plukke opp søppel langs gata for å holde nabolaget rent. Foto: STEVE RUARK/AP/SCANPIX Vis mer

- Flotte mennesker

En venn av 15-åringen, Liz Lazlawbach (17), sier til AP at 15-åringen hadde klaget over at han kranglet med faren, men det skal aldri ha kommet til fysiske konfrontasjoner.

John Browning var advokat i firmaet Royston, Mueller McLean & Reid, med særlig fokus på eiendomsrett. Han var også speiderleder, og sønnene var ofte med faren i på speiderleirer, ifølge naboer.

Nabo Mike Thomas beskriver en pertentlig familie, som til og med plukket opp søppel langs gata for å holde nabolaget rent.

- Disse folkene kunne gjøre hva som helst for deg - de var flotte mennesker, sier Thomas til AP. Nicholas Waggoner Browning gikk på Dulaney High School. Han sitter nå fengslet ved en avdeling for mindreårige.

I går samlet naboer seg rundt huset der drapene fant sted.

- Jeg er sjokkert, sier en nabo til CBS.

- Sånt som dette skjer ikke her. Aldri. Her er det veldig stille.

I SORG: Klassekamerater av den siktede 15-årige drapsmannen trøster hverandre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media