Nick Leeson løslatt

Den kjente børsspekulanten Nick Leeson ble i ettermiddag (norsk tid) satt fri fra fengsel i Singapore. Leeson har sonet fire av den seks år lange fengseldommen han fikk for å ha kjørt Barings Bank i grøfta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løslatelsen av Leeson ble utsatt fordi han visstnok ikke ønsket å møte de mange pressefolkene som hadde tatt oppstilling utenfor fengselet i Singapore.

Fattiggutten Leeson ble kjent over natten i 1995, da gamle ærverdige Barings Bank i London var konkurs. Banken hadde tapt nærmere ti milliarder kroner, og syndebukken var Leeson. Han var ansatt i bankens filial i Asia, og på tre år spekulerte han store summer i det internasjonale finansmarkedet. Når han tapte penger klarte han å skjule dette for sine sjefer i London.

Leeson ble pågrepet, og dømt til seks års fengsel. Mange mener at han klarte å gjemme penger unna, og derfor er det mange kreditorer som ønsker et ord med fengselsfuglen som har sluppet fri. Flere mener Leeson hele tiden har opptrådt som en manipulerende, skarpsindig og kynisk svindler. Andre mener han bare er en stor idiot som er blitt gjort til syndebukk da Baring Bank ble slått konkurs.

Etter at Leeson ble fengslet er det skrevet bøker om han: Forrige uke var det premiere i Storbritannia på en film om livet til Leeson. Han ble løslatt før tdien fordi han har oppført seg fint i fengselet. I tillegg har han blitt kraftig redusert fysiske, ettersom han har fått kreft. Kona hans har også skilt seg fra ham.

Det er ventet at Leeson vil holde en pressekonferanse når han kommer hjem til London i morgen kveld.

FRI, MEN OVERVÅKET:</B> Nick Leeson er en fri mann, men hans kreditorere vil alltid forfølge han.